Finaleklar med Danmarks bedste kransekagestykke

FARSØ: Michelle Tøttrup Christensen, konditorelev hos Farsø Bageri

er efter indledende runde i kampen om at lave Danmarks Bedste Brød og Kage nu videre til finalen, der afvikles på Rådhuspladsen i København på tirsdag.  

Konkurrencerne, der har været afviklet siden 2001, arrangeres af Bager- og Konditormestre i Danmark og trækker rigtig mange deltagere fra hele landet. I år var ikke mindre end 380 brød og kager tilmeldt de 7 kategorier.  

Ved indledende runde, der fandt sted i henholdsvis Odense tirsdag den 5. september og Køge torsdag den 7. september, har fire juryer, hver bestående af tre fagligt kompetente dommere, nu fundet landets 10 bedste produkter i hver af de 7 brød- og kagekategorier.

Farsø Bageri gik videre til finalen, hvor Michelle Tøttrup skal deltage med sit bud på et nyt kransekagestykke.

-Vi venter nu spændt på finaledagen på Rådhuspladsen, med håbet om, at Farsø Bageri efterfølgende kan bryste sig med at have Danmarks Bedste kransekagestykke, lyder det stolt fra hendes lærermeter Peder Grøn Holleufer fra Farsø Bageri.  

Kransekagestykket var under smagsprøvningen grund for meget hvisken rundt i krogene. Den unikke smagssammensætning er ikke tidligere set i Danmark og betragtes nu lidt som en revolution indenfor kransekage. Det er nemlig friskrevet Hessel-rugbrød som er den hemmelige ingrediens i kransekagestykket. Sammen med de kerner stykket er rullet i inden afbagning giver det en helt unik smag.  

Indtil den endelige afgørelse på tirsdag kan man få smagsprøver på og købe de finaleklare kransekagestykker hos Farsø bageri.


Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: