Festlig Nytårskoncert med stand-in – FOTOS

FARSØ: Den 25. udgave af Nytårskoncerten i Farsøs Dronning Ingrid Hallerne, blev ligesom de forrige en festlig, sprudlende og musikalsk perle.

Tidligere har store entertainere såsom Søren Pilmark, Preben Kristensen, Søs Egelind og Viggo Sommer taget nytårskoncerten til sig med et show. I den forbindelse skulle man ikke underkende årets mandlige solist. Med humor, spøjse bemærkninger – men også en stor viden om musik, ledte operasanger og skuespiller Joachim Knop de 400 tilhørere i Dronning Ingrid Hallen gennem en helt igennem underholdende koncert med bred spændvidde.           

Joachim Knop charmerede sig straks ind på Farsø. I går besøgte vi ”mor” med henvisning til nytårskoncerten på Morsø Teater, dagen forinden. I dag besøger vi ”far” og jeg kan helt klart bedst lide Farsø. I har kultur, i har Johs. V. Jensen, hvorefter et stort bifald bredte sig fra salen. 

Stand in
Herefter måtte han på sin kones vegne – Tuva Semmingsen, beklage at hun måtte melde afbud p.g,a. sygdom.

– De her nordmænd kan ikke holde til en skid, lød det kækt fra Joachim Knop.

Men heldigvis har vi fået Nina Bols Lundgren.

-Ninna var sej til at sige ja. Det på trods af at hun kun kendte lidt til programmet. For vi har naturligvis ikke ændret i programmet til trods for at Nina er sopran og Tuva mezzosopran, lød det fra Joachim Knop.  

Flot præstation
Med sig havde Nina Bols Lundgren da også nodeblade, som hun kunne støtte sig til under de lange passager, for hun havde trods alt kun haft 2 dage til at sætte sig ind sangene inden første koncert. Men i Farsø gik det rigtig godt som den femte og sidste nytårskoncert på turen rundt i Nordjylland. Her var det hele pudset af, hvilket gav anledning til at skrue mere op for skuespillet, som harmonerede fint med Joachim Knops talent for skuespil.

Og panfløjten var naturligvis med da Joachim Knop fremførte ”Jeg er en fuglefænger” fra operaen Tryllefløjten.  

Joachim Knop fulgte op på det særlige instrument. Ja, den har jeg lånt på det Kongelige Teater. Den har efter sigende været brugt af Poul Richardt. Jeg lader den ligge her, hvis nogle af jer kvinder skulle få lyst til at sutte på den i pausen, lød det spøjst fra Joachim Knop, der efter pausen kunne oplyse at fløjten rettelig tilhørte Erik Paaske. 

Ud over Tryllefløjten bød koncerten også på uddrag fra Don Juan, Figaros Bryllup, Maskarade og Xerxes i første afdeling. Men også Prinsesse Sukkergodt fra Knudåge Risagers ”Slaraffenland” fremført af Nina Bols, mens Joachim Knop kunne byde på en urpræmiere på ”Danske Vinter”, der af Nikolaj Bentzon oprindelig er lavet til klaver, men nu lavet om til symfoniorkestret.  

Nytårskoncertens anden afdeling havde kendte musicals såsom South Pacific, Annie Get Your Gun, men også kendte danske film melodier på programmet af bl.a. Sven Gyldmark og Bent Fabricius Bjerre.  

Det fik det til at svinge på tilhørerrækkerne.              

Nytårskoncerten sluttede af med Irving Berlins, ”There’s no business –  like showbusiness. 

Og så alligevel ikke, for så fulgte traditionen tro Lumbyes Champagnegaloppen, som undrende nok, ikke denne gang blev fulgt op af den lige så traditionelle Radetzky March.   

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: