Festlig dag på demensafsnittet

FARSØ: Det blev en festlig dag på Ældrecenter Højgården, sidste tirsdag, da demensafsnittet fejrede flere gaver, som afdelingen i den senere tid har fået.

Her ses kunstner Helle Nøhr med nogle af beboerne fra demensafsnittet. Motivet hun har malet er fra Farsø Søanlæg

Kunstner Helle Nøhr har i et stykke tid haft opgaven med at udsmykke tre fløjdøre med lokale motiver. De tidligere kedelige døre har dermed fået en hel ny mening for demensafsnittets 14 beboere. I stedet for at forvilde sig igennem dørene, bliver de nu i stedet grebet af motiver fra Søanlægget og fra Ertebølle bjerg.

Imens kunstværket blev til fulgte beboerne meget nøje Helle Nøhr’s penselstøg. Og fra at være noget ”klatmaleri” ifølge beboernes eget udsagn, til at motiverne trådte tydelig frem i klare farver er der fremkommet en tydelig glæde hos beboerne, som vækkes igen og igen, når de kigger på dem.

Samme glæde er der når en anden af afdelingens gaver tages i brug. I forbindelse med de månedlige aktiviteter og andre begivenheder, er afdelingens personale eller frivillige hjælpere flittige til at tage billeder. Herudover har Højgårdens Venner påtaget sig den opgave at tage ud for at fotografere i de lokalområder hvor beboerne stammer fra. Disse billeder vises jævnligt på den store 50 tommers fjernsynsskærm, som afdelingen netop har fået foræret og giver anledning til gode konversationer.

Andre gaver der blev fejret, var renoveringen af afdelingens gårdhave med nye blomsterrige bede og opholdspladser. Senere vil der sågar komme et rislende springvand til.

Demensafdelingen på Ældrecenter Højgården har 6 frivillige hjælpere og det er takket være disse hjælpere, at afdelingen er blevet begavet. En af de frivillige hjælpere er Margit Carlsen, som har forstået beboernes behov. Hun har således fået Helle Nøhr, Malermester Per Hougaard, Sparekassen Farsø, Frivilligrådet i Vesthimmerlands kommune og Højgårdens Venner til at bidrage økonomisk til gaverne.

Disse sponsorer var naturligvis inviteret til indvielsesfesten, som blev markeret med tale og røde pølser.          

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: