Fem dage med Farsø fest

FARSØ: I aften lyder startskuddet for Farsø-festen, hvor det er konditionen der skal prøves af til byfestdagene med Farsø-løbet, der deltagermæssigt i år vil sætte rekord med omkring 1.500 deltagere.

Den store stigning i deltagere skyldes, at Farsø skole alene har tilmeldt samtlige elever og lærere, der kan mønstre omkring 432 deltagere og måske løbets største hold.   

Start og mål er som sædvanlig ved Sparekassen Farsø og selve præmieoverrækkelsen finder sted i byfestteltet på Store Torv.

Udenfor teltet vil man kunne finde Hjerteforeningen og en række sengeracere. Sengerace er en nyhed til Farsø festen skabt af Farsø egnens Turistforening, som vil finde sted torsdag aften på rundstrækning ved Bakkegårdsvej. En nyhed som det er værd at stille op til eller være tilskuer til. I aften vil man kunne stifte bekendtskab med nogle af sengeracets hollandske showløbere, hvor de vil vise deres køretøjer frem på Store Torv.       

Samme torv og telt vil i øvrigt lægge plads til byfestprogrammets anden nyhed, nemlig en torvedag arrangeret af Farsø Handelsstandsforening på torsdag fra kl. 10.00. Her vil der blive god mulighed for at gøre sig en god handel hos de lokale butikker, som altså er rykket i teltet på torvet.     

Lørdag formiddag, er det gratis kaffebord, Start for Vesthimmerlands hel- og halvmaraton, seniordansere og loppemarked, der vil være at finde i teltet på byens centrale torv. Loppemarkedet vil til forskel fra de forrige år være arrangeret af Farsø’s KFUM Spejdere og endnu flere lopper vil der naturligvis også være at finde på bagagerumssalget foran Farsø Rådhus.  

Udenfor byfestteltet på Store Torv vil Farsø MC klub opstille imponerende Honda Gold Wing motorcykler. Et træf som Farsø klubben i samme weekend som byfesten er vært for.

Modeshow afløser stærksmandskonkurrence
Fra i morgen torsdag vil festlighederne også være rykket til festpladsen på Bakkegårdsvej, hvor Herning Tivoli vil kredse pladsen ind med et væld af forlystelser, heriblandt nogle nye for de modige. I det ene af festpladsens telte, nemlig Byfestkroen, vil man opdage at stærkmandskonkurrencen er blevet afløst af et flot modeshow, som butikkerne i Farsø står bag med brug af lokale modeller, som vil vise efterårets kreationer på det langtrukne catwalk gennem teltet. Billetter til showet inkl. sandwich og forfriskning kan stadig købes hos Tøjeksperten eller hos Inge og Birthe til den symbolske pris af kr. 50.    

Grisefesten, hvor godtfolk mødes
Farsø Festens grisefest, er uden sidestykke blev festens populæreste programpunkt. Siden grisefesten blev introduceret for 2 år siden, har den været udsolgt på forhånd inden den har fundet sted fredag aften i det store dansetelt. For den beskedne sum på kr. 50 pr. person, kan 500 gæster smæske sig i grillbuffet og dansemusik med Shu-bi-trio. Farsø Festen oplyser at der stadig er få spisebilletter at få til grisefesten, der også indbefatter reserveret bordplads i teltet.

For det unge publikum vil der fredag aften blive lige så trangt i festpladsens andet telt, Byfestkroen,hvor der vil være diskotek og erotiske showdansere.       

Lørdag er familiedag
Efter at lørdagens første programpunkter har fundet sted på Store Torv, rykker resten af dagens program til festpladsen på Bakkegårdsvej. Først og fremmest vil der være opløb fra maratonløberne på Bakkegårdsvej og inde på festpladsen vil børnene få deres medbragte kæledyr til hæder.

I det hele taget er eftermiddagen spækket med aktiviteter for børnefamilierne. Allerførst vil der være børnedyrskue og herefter vil det være 5. klasserne fra skolerne i den tidligere Farsø kommune, som vil dyste imod hinanden i et stjernetræf. Denne aktivitet har rent faktisk holdt flyttedag efter ønske fra såvel deltagere som byfestkomiteen selv. Nu har alle nemlig mulighed for at deltage og have mor og far og ens kammerater med på sidelinjen. Stjernetræffet slutter af med præmieoverrækkelse og tryllekunstneren Sherif Haps.     

Fra midt eftermiddag og indtil 02.00 vil der musik til hygge og dans i festpladsens to telte og vel at mærke med fri entre. I danseteltet vil rafle- og pokerturneringen finde sted i forlængelse af hinanden, så der er mulighed for at deltage i begge turneringer.

Irsk aften
Et nyt indslag i byfesten bliver en irsk inspireret pubaften, lørdag aften. Byfestkomiteen har så stor en forventning til specialøl, BBQ ben og irsk musik i den rette blanding til en 50’er, at dette programpunkt kan blive ligeså populært som grisefesten, fredag aften. Spisebilletter til denne aften er også stadig at få hos Centerkiosken.        

Optog og Sussi og Leo
På byfestens sidste dag, søndag, står der naturligvis det store byfestoptog på programmet. Optoget kommer igen til at strække sig over det meste af hovedgaden med kimbrergarde i spidsen, 12-14 byfestvogne, veteranlastbiler og Falckbiler til at danne bagtrop. En særlig deltager vil være Farsøs danmarksmester i Rally Cross, Peter Lindgaard, der også senere på eftermiddagen vil blive hædret på friluftsscenen på festpladsen.     

Inden at vinderne af optoget offentliggøres vil festlige Sussi og Leo gå på friluftsscenen.  Traditionen tro slutter Farsø festen af med Tørfisk, der vil dele scenen aftenen igennem i det store byfesttelt med The Real Bountys      

Farsø festen gør opmærksom på, at der er gratis adgang til festpladsen på Bakkegårdsvej alle dage på nær søndag, hvor man for kun kr. 30,- har adgang til søndagens store underholdningsprogram.

I forbindelse med Grisefesten og den Irske aften kan man også spare kogegryderne derhjemme idet man for kun kr. 50,- har adgang til den lækre grillbuffet i forbindelse med de 2 arrangementer. Spisebilletterne kan købes i Centerkiosken.     

Med andre ord er der masser af gode og festlige oplevelser i vente for masser af glade mennesker. – Så hiv vennerne og naboerne op af sofaen til nogle glade og fornøjelige timer på festpladsen på Bakkegårdsvej og i Farsø midtby i de kommende dage, lyder den indbydende opfordring fra Farsø-festen. 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: