test

Fem dage med Farsø fest fra iaften

FARSØ FESTEN: I aften lyder startskuddet for Farsø-festen, hvor det er konditionen der skal prøves af til byfestdagene med Farsø-løbet, der deltagermæssigt forhåbentligt vil tangere sidste års rekord med over 1.500 deltagere

Søndag eftermiddag optræder Johnny og Far til Farsø festen

Start og mål er som sædvanlig ved Sparekassen Farsø og selve præmieoverrækkelsen finder sted i byfestteltet på Store Torv.

Nyt tivoli
I morgen vil festlighederne være rykket til festpladsen på Bakkegårdsvej. Her vil man opdage, at Farsø Festen entrerer med et nyt tivoli, nemlig Nordisk Tivoli. Det betyder nye og andre forlystelser på pladsen, som helt sikkert vil glæde børn og voksne. Dertil kommer, at der vil være gratis adgang til festpladsen alle dage, således at det kun er de forlystelser som man har lyst til at prøve, som man betaler for.        

Gratis modeshow i morgen aften
I morgen aften er en række af butikkerne i Farsø gået sammen om afholdelse af et modeshow i Byfestkroen. Modeshowet under teltdugen blev introduceret sidste år. Dengang med entre. Men i år vil der være fri adgang for alle interesserede, som vil være på forkant med hvad efterårsmoden byder på til smarte damer, herrer og børn.      

Kæmpe grisefest
Farsø Festens grisefest, er uden sidestykke blev festens populæreste programpunkt. Siden grisefesten blev introduceret for 4 år siden, har den været udsolgt på forhånd inden den har fundet sted fredag aften i det store dansetelt. For den beskedne sum på kr. 60 pr. person, kan 500 gæster smæske sig i grillbuffet og dansemusik med Shu-bi-trio. Farsø Festen oplyser at der stadig er få spisebilletter at få til grisefesten, der også indbefatter reserveret bordplads i teltet.

For det unge publikum vil der fredag aften blive lige så trangt i festpladsens andet telt, Byfestkroen,hvor der vil være diskotek og erotiske showdansere

Country aften
Samme forventning har man til lørdag aften. For lig grisefesten fredag aften, vil der lørdag aften – ligesom sidste år, blive afholdt et spise/danse arrangement for de voksne i Byfestkroen. Det vil være en country aften med Cadillac Roadfighters, stoutøl i hanerne og BBQ bones til kun 50’er pr. person.  

Lørdag er familiedag
Lørdag formiddag, vil man finde gratis kaffebord, Start for Vesthimmerlands hel- og halvmaraton, seniordansere og loppemarked i teltet på Store Torv. Loppemarkedet står Farsø’s KFUM Spejdere for og endnu flere lopper vil der naturligvis også være at finde på bagagerumssalget foran Farsø Rådhus.  

Efter at lørdagens første programpunkter har fundet sted på Store Torv, rykker resten af dagens program til festpladsen på Bakkegårdsvej. Først og fremmest vil der være opløb fra maratonløberne på Bakkegårdsvej og inde på festpladsen vil børnene få deres medbragte kæledyr til hæder.

I det hele taget er eftermiddagen spækket med aktiviteter for børnefamilierne. Allerførst vil der være børnedyrskue og herefter vil det være 5. klasserne fra skolerne i den tidligere Farsø kommune, som vil dyste imod hinanden i et stjernetræf. Med afholdelse lørdag eftermiddag har alle mulighed for at deltage og have mor og far og ens kammerater med på sidelinjen. Stjernetræffet vil naturligvis slutte af med en præmieoverrækkelse.     

Ny rute for optoget
På byfestens sidste dag, søndag, står der naturligvis det store byfestoptog på programmet. Det der er værd at bemærke, er optoget i år får et lidt andet ruteforløb. Årsagen er, at der de forrige år har været problemer med at få de lange vogntog til at vende på p-pladsen ved Højgården. Derfor får ruten i år et andet forløb. Starten går som tidligere på Søvej, men med næsen i modsat retning, nemlig mod Gråbølle, som bliver rutens forløb videre mod Højgårdsvej, hvor Kimbrer garden slutter sig til, når Plejecenter Højgården passeres. Herefter er det den vante rute igennem Farsøs hovedgade til Vestervang, hvor optoget slutter ved byfestpladsen.           

Gratis adgang til festpladsen – også søndag
Det er slut med at løse entrebillet til festpladsen på Bakkegårdsvej. Farsø Festen har de senere år taget entre til festpladsen, hvor store danske popnavne har optrådt på friluftsscenen. Det er slut nu. Dermed kan alle, store som små spare pengene og i stedet bruge dem på forlystelser, mad og drikkevarer.

Johnny & Far
Det vil i år være Johnny & Far som man vil kunne opleve på friluftsscenen og senere i teltet, hvor de vil afløse The Real Bounty’s. Som kender af Farsøfesten vil man dermed have bemærket at Tørfisk ikke vil være med til at afslutte Farsø festen i år.

Slantefest slutter Farsø festen af
Det gør en anden nyhed til gengæld. De sidste to timer af Farsø Festen, søndag aften vil der nemlig blive inviteret til slantefest, hvor alle drikkevarer vil have en enhedspris på kr. 20,-  Dermed vil ingen gå tørstige fra afslutningen på dette år udgave af FarsøFesten.                

Med andre ord er der masser af gode og festlige oplevelser i vente for masser af glade mennesker. – Så hiv vennerne og naboerne op af sofaen til nogle glade og fornøjelige timer på festpladsen på Bakkegårdsvej og i Farsø midtby i de kommende dage, lyder den indbydende opfordring fra Farsø-festen. 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: