Fastelavnssøndag

ULLITS/STRANDBY/HVALPSUND: Ud over tøndeslagning og fastelavnsboller er Fastelavn i kirkelig henseende en af årets højtider. Der er derfor arrangeret en del aktiviteter i forbindelse med søndagens fastelavnsgudstjenester i egens kirker, som i sagens natur i særdeleshed henvender sig børnefamilier.

På søndag vil man kunne møde prinsesser, drager og mange andre spændende udklædninger i egnens kirker, hvor det er fastelavnssøndag med særligt børnevenlige gudstjenester og efterfølgende tøndeslagning og fastelavnsboller til alle deltagerne.

For familiegudstjenester gælder det, at selv de mindste kan være med. For det gør ikke noget at man sidder lidt uroligt, taber salmebogen eller synger med de forkerte steder.

Ud over at prædikenerne vil være børnevenlige, vil de også lokale spejdere medvirke med læsninger og bønner undervejs ved fastelavns gudstjenesterne i Foulum og Strandby kirker. Det er også de lokale spejdere, der vil stå bag tøndeslagning og fastelavnsboller i henholdsvis Ullits Minihal og Sognehuset i Strandby umiddelbart efter gudstjenesterne.

I Hvalpsund er det de lokale menighedsråd, der efter fastelavnsgudstjenesten i Louns kirke står bag en fastelavnsfest med tøndeslagning i Hvalpsund Hallen.

For alle arrangementerne, både i kirkerne og til de efterfølgende tøndeslagninger, håber man at rigtig mange vil møde op udklædte. For alle steder gælder det nemlig, at man ud over at kåre den hårdtslående kattekonge og – dronning også vil blive belønnet for bedste udklædning.      

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: