Farsø’s grønne spejdere var på Spejdernes Lejr 2022

FARSØ: Ligesom for 32.000 andre spejdere var Spejdernes Lejr, som blev afholdt i Hedehusene i juli måned, en kæmpe oplevelse for KFUM spejderne fra Farsø

Nadia, som er spejderleder hos KFUM Spejderne Farsø, har lavet denne beretning:

Vi skulle med bussen fra Farsø den 23. juli kl. 8.00, lørdag morgen. Så kørte vi til hedehusende hvor spejdernes lejr skulle holdes. Vi var i alt 32.000 spejdere samlet og tilsammen 52 nationer. Vi har været på rigtig mange aktiviteter får at kunne få ”fælles om fremtidsmærket” og ”friendship Award” mærket. Så den første dag skulle vi på selfiejagt. Hvor man fik et ord, det kunne fx være brandbil, is eller gule gummistøvler. Så skulle man rundt på lejeren og finde de ting. Tage et selfie med hele gruppen – og selvfølgelig med det ord man var blevet givet. Den næste dag besøgte vi spejderhjælpen, hvor vi skulle svare på nogle spørgsmål omkring spejderhjælpen og hvad de gør og hvad de står for.  Der var også blevet lavet 3 labyrinter i hver underlejr. Der var 3 underlejre i alt. Greve, Høje-Taastrup og Roskilde som vi lå i. Dem prøvede vi også. De var super lærerige. Det var spørgsmål man skulle svare rigtigt på for at kunne finde den rigtige vej ud af labyrinten. Som fx ”Hvad er farvene på det danske flag, også var der 3 valgmuligheder. Mulighederne stod øverst og så var der pile nedenunder der viste til hver mulighed. Lige ud eller højre, venstre.

Vi har simpelthen lavet så meget….
Vi var også i en moske, hvor der var en der fortalte om Ramadan og hvordan de muslimske forholder sig til det og hvordan månen står.

Så havde vi besøg af forældrene i løbet af tirsdagen hvor de kom rundt og så lejren. Så var vi til gudtjeneste hvor der var planlagt et lille skuespil omkring Jesus og gå på vandet samtidig med at en videnskabskvinde spurgte ind til hvordan det kunne lade sig gøre.

Vi så også Encanto, den nye Disney film, på et stort lærred. Hvor man havde lov til at tage slik og tæpper med. Det var ren hygge. Så var der total portal dag hvor man skulle rundt på nogle forskellige poster og løse dem i fællesskab.

Verdens største picnic fest
Hver aften hjalp vi hinanden med at lave aftenmad og vaske  op inden vi skulle videre til nye aktiviteter, eller i 55 grader nord eller spejdersport som fandtes oppe på ”spejdertorvet”. Til afslutningslejrbålet skulle alle 32.000 spejdere have aftensmad med, så der blev en kæmpe stor picnicfest ud af det. Vi fik også sat rekord til Guinness Rekordbog for flest mennesker til en picnic. Da lejrbålet var startet var der lidt underholdning fra spejdernes lejr og så kom ”Luftens helte” på scenen. De er et band der kun spiller og synger Disney sange. Derefter kom der en kunstner mere på scenen. Det var Jung, som står bag hittene, ”blitz baby”, ”hun kommer tilbage” og ”jeg skal nok vente” Det var en super dejlig tur, Vi med bussen hjem kl. 11.15 men var 2,5 time forsinket, men vi nåede det hele, så det var det hele værd.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: