Farsø Runden – ny opmærket løberute i Farsø by

FARSØ: Løbeklubben Farsø Tri & Trim har i samarbejde med Park og Vej i Vesthimmerlands Kommune, arbejdet på etableringen af en opmærket løberute i Farsø by.

Det er endelig lykkedes og resultatet er ”Farsø Runden”! Ruten – eller ”Runden” – er nu på plads og markeret med pæle og diskrete skilte.

5,3 rundtur gennem Farsø by
Ruten er en 5,3 km lang rundtur med start & slut samme sted, nemlig ved Torvet 1 i Farsø midtby. Turen går gennem Farsøs gader og stier og selvfølgelig gennem byens smukke Søanlæg, hvor man skal én hel omgang (og lidt til) rundt om søen. Ruten er markeret med 15 små skilte opsat på træpæle og lygtepæle diskret placeret i bybilledet. Skiltene har Farsø Tri & Trims logo på og små pile, så man nemt bliver guidet rundt i byen.

“Farsø Runden” er en 5,3 km lang gå/løbetur og opmærket med 15 pæle. Distancen er valgt, så 4 runder svarer til ét Halvmaraton på 21,0975 km – som er løbeklubbens ynglingsdistance til de små motionsløb. Ruten går naturligvis også gennem Farsøs smukke søanlæg

Stig på ruten hvor du vil
Farsø Runden har som udgangspunkt start fra Farsø Tri & Trims Klublokale på Torvet 1, men man er velkommen til at påbegynde Runden, hvor den er nemmest at tilgå. På Torvet opsættes et skilt med et oversigtskort, så det bliver nemt at få overblik over ruten.

Sådan ser ruteforløbet ud på et kort. Som ”runderute” har ruten den fordel at man kan stige på ruten hvor man vil og alligevel få 5,3 km’s løb eller gang ud af det. Som gående tager turen en lille time

Svarer til 1/8 maraton
Længden på Runden er valgt, så det svarer til en ottendel maraton. Det betyder, at 2 runder svarer til én kvartmaraton, og løber man 4 runder bliver det et halvmaraton – og hele 8 runder giver et fuldt maratonløb!

Løbeklubben og Vesthimmerlands kommune håber, at Runden vil inspirere endnu flere af Farsøs borgere til at snøre skoene og begive sig ud på en god løbe- eller gåtur i Farsøs gader.

Fast opmærket rute erstatter flagrende plastikstrimler
Med Farsø Runden bliver der også tænkt på miljøet. Flere har nok bemærket, der jævnligt hænger flagrende plastikstrimler fra lygtepæle eller bundet fast i en hæk, når Farsø Tri & Trim afholder et af sine små motionsløb. Men nu, med en fast opmærket rute i byen, bliver plastikstrimler for det meste overflødige og maraton- & halvmaraton-løberne kan orientere sig via pælene og de små skilte.

Officiel indvielse med snorklip
Farsø Runden bliver officielt indviet søndag 6. november, hvor snoren klippes. Alle borgere i Farsø og Omegn er inviteret med til åbningen!

Når snoren er klippet, er alle velkomne til at gå og løbe én eller flere omgange. Fra kl.12 byder Farsø Tri & Trim på grillede pølser, øl og vand. Som en del af indvielsen inviterer Farsø Tri & Trim til ét gratis Halvmaraton med én flot medalje til alle, der gennemfører 4 runder.

SE ANNONCEN FOR ÅBNINGEN HER

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: