Farsø fejrer Johs. V. Jensens fødselsdag

FARSØ: For 150 år siden, den 20. januar 1873, blev Johannes V. Jensen født i Farsø. Bysbarnet var et af det 20 århundredes mest indflydelsesrige danske kulturpersoner.

Han er forfatter til litterære klassikere som Himmerlandshistorier, Den Lange Rejse og Kongens Fald. Nobelprisvinder og ophavsmand til utallige kronikker, artikler, fagbøger, digte, rejsebeskrivelser med mere.           

Johannes V. Jensen var i en næsten en menneskealder med til at sætte dagsordenen i dansk kultur- og samfundsliv. Hans forfatterskab indbragte ham nobelprisen i litteratur i 1944 og dermed international anerkendelse som en af sin tids allerstørste forfattere.

18 arrangementer hen over året
Gennem hele 2023 markerer Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museet 150-året for Johannes V. Jensens fødsel. Med 18 arrangementer, der muligvis bliver til flere, ønsker museet at sætte fokus på et forfatterskab og en skribentvirksomhed, der har sat varige spor.    

Starter på fredag med fødselsdagen
Markeringen starter på fredag og lørdag, med fejringen af Johs. V.’s fødselsdag. Museet har valgt at størstedelen af fødselsdagen afholdes i Farsø Rådhuscenter, så alle kan være med til den.

Kaffe og kage på Centertorvet
Farsø Handelsstandsforening, der også senere på året bliver en del af Johs V. fejringen i forbindelse med et af deres Hot Sommer arrangementer, har valgt at være vært ved 100 portioner kaffe og lagkage på Centertorvet både fredag og lørdag i denne uge.

1-5-0 tilbud i centerbutikker
Også butikkerne i Farsø Rådhuscenter har valgt at følge trop med fejringen med en række fredags og lørdagstilbud, hvor talkombinationen 1-5-0 indgår. 

Borgmestertale på lørdag
Lørdag vil også borgmester Per Bach Laursen lægge vejen forbi Centertorvet for at holde en fødselsdagstale for Johs. V. Desuden vil der også være musik v. Kulturskolens Folkemusik Orkester.

Også fejring på museet
Men også på selve museet i Søndergade vil der være fejring. Det bliver i form af en reception på fredag, hvor Prof. Emeritus Johs. Nørregaard Frandsen, SDU vil holde en festtale om ”Den Store Jensens” betydning for dansk litteratur. Her vil der også være underholdning ved Kulturskolens Folkemusik Orkester.    

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: