Farsø er vores nære sundhedsvæsen

Mikkel Højslet, Konservative

Mikkel Højslet, Konservative

Af: Mikkel Højsleth, Folketingskandidat i Nordjylland (C) 

Som borger i Himmerland og familiefar til tre børn, forstår jeg vigtigheden af at skabe tryghed i nærområdet. Skadeklinikken på Farsø Sygehus giver tryghed, fordi den er nær borgerne. 

Nu er der atter debat om Farsø Sygehus i forhold til kvalitet og åbningstider.

For hvorfor har et sygehus åben uden læger tilstede? Hvad gør det ved trygheden, om den lægefaglige tilstedeværelse afhænger af tidspunktet, patienterne ankommer på?

Nordjyske fortalte i sidste uge historien om meget lange ventetider på skadestuen i Aalborg. Jeg kan godt forstå, man bliver frustreret, når man sidder og venter på lægehjælp i mange timer.

Vi bør prioritere at give borgerne i Nordjylland et godt sundhedstilbud – også for de borgere, der bor uden for de store byer. 

Spørger man borgerne i Danmark, hvad der er vigtigst for dem til det kommende valg, er svaret sundhed. For mig er sundhed koblet til det nære. Til det, der er tæt på og let tilgængeligt. Det gør os trygge.

Det er vigtigt, at vi politikere tør tænke decentralt. Det ville være logisk at afhjælpe den lange kø på skadestuen i Aalborg ved at sende flere patienter til Farsø. På den måde kan Farsø Sygehus opnå mere aktivitet og blive en uundværlig brik i morgendagens sundhedsvæsen. 

Hvad venter vi på?  

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: