Farsø by har fået sin egen afmærkede løberute

FARSØ: I dag kl. 11.00 blev den røde snor klippet til Farsøs første afmærkede løbe-gårute gennem Farsø by.

Bag initiativet står Farsø Tri & Trim, der jævnligt afholder hel- eller halvmarathonløb, der som bekendt ikke løbes på tid men på distance. Den nye rute gennem Farsø by, kaldt Farsø Runden er præcis på 5,3 km, hvilket svarer til en ottendel maraton. Det betyder, at 2 runder er et kvartmaraton, og løber man 4 runder bliver det et halvmaraton – og hele 8 runder giver et fuldt maraton.

Mens tæt på 100 løbere stod og hoppede for at holde sig varme til et par runder på Farsø Runden, stod formand for Farsø Tri & Trim, Carsten Thomsen for indvielsestalen:

Han sagde: Vi vil gerne byde velkommen til den officielle åbning af ”Farsø Runden” som vi har kaldt den.  Farsø Runden er en 5,3 km rute som er markeret op på gader, stræder og stier gennem Farsø samt omkring søen. Turen er lavet på baggrund af lidt dovenskab, for så kan vi lidt nemmere spontant afholde et hel- eller halvmarathon uden at skulle ud at mærke op og pille ned bagefter. Først gik vi i gang med at undersøge om det kunne lad sig gøre. Det gjorde vi sammen med kommunen. Der går mange historier om, at kommunen ikke er nemme at danse med. Jeg har nu ikke danset med Grethe Mundberg, men jeg kan sige hvis der er nogen der har nølet her, så er det i hvert fald ikke kommunen. Hverken på kontoret eller i Park & Vej. De har været eminente og har været gode til at gøre det vi gerne ville. Derudover vil jeg også gerne rette en stor tak til resten af bestyrelsen for den entusiasme de har været med til her.

På et eller andet tidspunkt kommer der en officiel plade op her på muren på Torvet 1. Men der er en leveringstid på sådan en, så indtil videre finder i beskrivelsen på stativet. Hvis man har en telefon der kan QR skanne kan man også få kortet ind på telefonen. Ruten er mærket op med hvide piktogramskilte på størrelse med dem man finder på hjertestierne. Da vi er forpligtiget til at overholde færdselsloven, så er der ikke sat skilte op på færdselsskiltene men på stolper og vejnavneskilte og de kan sidde i forskellige højder.

Herefter fortalte Carsten Thomsen ruteforløbet gennem Farsø by inden Grethe Mundberg klippede den røde snor på Torvet og de mange løbere begav sig afsted på en eller flere runder.

De mange løbere begav sig afsted

Efter runderne var der medaljer til dem der havde løbet halvmarathon. Ud over deltagelse af Farsø Tri & Trims egne medlemmer var der bl.a. også deltagelse af Vester Hornum Løberne

Farsø Tri & Trim, der har klublokale i kælderen under Torvet 1 har to løbetræninger om ugen. Desuden svømmes der to gange om ugen i Farsø Svømmehal. Løbeklubben har 132 medlemmer.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: