Farsø tabte

Af: Byrådsmedlem Niels Krebs Hansen, konservative og Byrådskandidat Willy Møller, konservative

Efter at have fulgt debatten tæt om skadestuen i Farsø, kunne vi den 30. marts konstatere at Farsø Sygehus tabte i kampen om at få en lægebemandet skadestue tilbage.

Som borgere i Farsø gennem de seneste 40 år, så er det svært at forstå at man har et sygehus uden læge om aftenen. Hvorfor skal det være så svært? Hvorfor skal man sidde og vente i Aalborg i mange, mange timer, når det kunne have været klaret i Farsø. Det er ubegribeligt at man har et Regionsråd der slet ikke vil Farsø Sygehus.

En politisk salamimetode, som man har set det så ofte før.

1) Først fjerner man de medicinske sengeafdelinger, med det resultat at der altid er overbelægning i Aalborg. Der mangler åbenbart pladser til de ældre medicinske patienter, som jo præcis var dem man havde plads til i Farsø?

2) Så fjernede man blodbanken, selvom der ellers var stor lokal opbakning til den.

3) Så fjernede man skadestuen om aftenen, som gav tryghed for borgerne i og omkring hele Vesthimmerland.

4) Sidst røg lægevagten i svinget.

Selvom det er en ringe trøst, så kan vi heldigvis ofte læse om hvor dygtige Farsø Sygehus er både til ortopædkirurgi, palliation og i det medicinske dagafsnit. Forhåbentlig fortsætter dette i mange år.

Selvom man får en sygeplejeske, så kan de ikke stille en diagnose for sygdomme eller ordinere medicin.

Mon Regionsrådet har glemt alt om hvad de har lovet Vesthimmerland. Tilsyneladende er de helt ligeglade med borgernes sundhed i Vesthimmerland.

Så nu er der bare tilbage og håbe på at hvis uheldet er ude, at det så sker inden kl. 15.00 i weekenderne, for ellers skal man som borger i Vesthimmerland køre til Aalborg eller Viborg for at se en læge.

Vi har bemærket, at der var 6 stemmer der stemte for en lægebemandet skadestue. Det vil give den bedste tryghed – men 6 er ikke nok ud af 41.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: