test

Farsø sygehus viser sin nye palliationsafdeling frem

FARSØ: Den 28. februar tages den nye palliationsafdeling på Farsø sygehus i brug. Inden at patienterne rykker ind, kan man som interesseret borger idag mandag kigge indenfor til et Åbent Hus arrangement i den nye afdeling, hvor afdelingens personale vil vise rundt og fortælle om afdelingen.

I dag mandag, hvor der er åbent hus i den nye palliationafdeling på Farsø sygehus, vil bl.a. afdelingssygeplejerske Lisa Nørgaard Lauritsen (t.h.), sygeplejerske Malene Havbro og oversygeplejerske Mette Berntsen(t.v.)vise interesserede borgere rundt på den nye afdeling.

Palliationsafdelingen er for uhelbredeligt syge, der i en kortere eller længere periode har brug for en lindrende behandling. På afdelingen er der således mulighed for såvel ambulante som længerevarende indlæggelser.

På andre sygehuse, der ganske vist har et særligt palliationsteam tilknyttet, vil de uhelbredeligt syge blive taget i behandling på den medicinske afdeling. Sådan har det også forholdt sig på Farsø sygehus lige indtil nu.

Foreløbigt er det kun på Farsø Sygehus og på Bispebjerg Hospital i København at man kan bryste sig med en selvstændig palliationsafdeling.

Grunden til, at der nu vil blive taget særligt vare på de uhelbredeligt syge er, at der er tale om et særligt patientforløb, der i modsætning til andre patienter ikke munder ud i en raskmelding.    

Ud over en hensynsfuld indretning for såvel patient som pårørende, byder palliationsafdelingen også på et særligt uddannet personale, der ud over læge og døgnbemandet plejepersonale også byder på et udadgående team for hjemmebehandling, en socialrådgiver og en præst.    

Palliationsafdelingen i Farsø er Sygehus Himmerlands naturlige optageområde, altså Himmerland og kan have 8-10 patienter indlagt ad gangen. Rummeligheden gør, at pårørende kan komme og gå som det er passende, og om nødvendigt overnatte hos patienten eller i en særlig bolig som er beliggende tæt på afdelingen.         

Den nye palliationsafdeling er indrettet i den tidligere rehabiliteringsafdeling på Farsø sygehus, som nu er flyttet til Hobro sygehus. Palliationsafdelingen vil officielt blive indviet at regionrådsformand Ulla Astmann den 10. marts.  

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: