Farsø Sygehus stadig helt i top

FARSØ: Det er igen en meget flot karakter som Farsø sygehus har fået i forbindelse med den seneste nationale karaktergivning for sundhedskvaliteten på landets sygehuse. Samtlige af landets sygehuse er sat op overfor hinanden og er blevet målt på ventetider, patientoplevet sikkerhed, tilfredshed, hygiejne, rettidighed og fysiske forhold.

Farsø Sygehus placerer sig igen i toppen af patienttilfredshedsstatistikken på landsplan.

Fire stjerner til Farsø
Farsø Sygehus har fået fire ud af fem mulige stjerner i karaktergivningen, som er blevet sammentalt hos Sundhedsstyrelsen og Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Det højst opnåelige antal stjerner på fem, er der ingen af landets sygehuse der har opnået.    

Patienttilfredsheden i top
Hvis man dykker ned i karaktergivningen, og kigger på de procentsatser, som har været udslagsgivende for antallet af stjerner, så kan man læse at patienttilfredsheden, ligesom sidst, er helt i top på Farsø Sygehus. 97% tilfredshed, har indlagte patienterne sagt, hvilket et ualmindeligt flot. En score, som Farsø sygehus for øvrigt også opnåede i forbindelse med den seneste patient tilfredshedsundersøgelse i 2006. Andre nøgletal viser 98% tilfredshed med ambulantbehandling, 93% tilfredshed med medinddragelse, 91% tryghed ved udskrivelse, 98% tilfredshed med kontaktpersonordningen – altså en meget stor tilfredshed på væsentlige punkter, hvor skade ved operation på 3,9%, infektion efter operation på 0,1% og fejlmedicinering på 3,4% også viser en faglig høj kvalitet.   

Hobro får kun 3 stjerner
En ridse i lakken for de nordjyske sygehuse, samlet set, er at Hobro Sygehus kun har opnået 3 stjerner. Hobro sygehus er det sygehus ud af samtlige sygehusmatrikler i Region Nord, der har opnået den laveste karakter og dermed trækker det samlede billede ned. Hvor flere andre nordjyske sygehusmatrikler er gået fra tre til fire stjerner siden sidste karaktergivning, har Hobro sygehus på trods af flere tilførte funktioner og investeringer ikke formået at højne niveauet.

Godt gået
– Det er godt gået. Sygehusene i Region Nordjylland udmærker sig i den grad. Det er personalets fortjeneste, at vi kommer ud med så flot et resultat. Bag karaktererne kan vi se klare forbedringer, og det er med til at sikre patienterne en fortsat god og kvalificeret behandling, siger en stolt Ulla Astman, regionsrådsformand.

Direktør for sundhedsområdet i Region Nordjylland, Jens Winther Jensen er enig:

– Resultatet er især værd at bemærke i en tid, hvor sygehusene ellers er presset på økonomien. Bag det flotte resultat gemmer sig nogle medarbejdere, der løber stærkt og yder en god service og behandling til gavn for patienterne, siger Jens Winther Jensen.

 

Moderne sygehusvæsen med fokus på kvalitet
Sygehuskarakteren gives fortrinsvist til sygehusene på de enkelte adresser. Det vil sige, at følgende seks sygehusenheder i Regionen har fået fire stjerner: Frederikshavn, Hjørring, Thy-Mors, Farsø, Aalborg og Dronninglund.

De seks nordjyske sygehusenheder med fire stjerner er især bemærkelsesværdigt fordi ud af de 60 offentlige sygehus, der er med i beregningen, har kun 22 fået fire stjerner. Ingen offentlige eller private sygehuse har fået fem stjerner.

Forbedringen i antallet af stjerner i Nordjylland er især skabt på baggrund af større tilfredshed blandt patienterne og en forbedret kontaktpersonordning.

– I denne karaktergivning kommer vi flot ud, men vi skal kontinuerligt arbejde med alle aspekter af et moderne sygehusvæsen med fokus på kvalitet og sikkerhed, siger Jens Winther Jensen.

Region Nordjylland og sygehusene fejrer det flotte resultat sammen med personalet en af de kommende dage. Udgiften til markeringen bliver dækket af en central pulje, og det påvirker derfor ikke sygehusenes økonomi.

FAKTA om Sygehuskaraktererne
http://www.sundhedskvalitet.dk/ kan borgerne sammenligne oplysninger om kvalitet og service på landets sygehuse. Ved at vælge og sammenligne oplysninger som indlæggelsesvarighed, antal genindlæggelser, ventetider, hygiejne, mv. kan borgerne for en række behandlinger se, hvordan sygehusene placerer sig i forhold til hinanden og landsgennemsnittet.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: