Farsø Sygehus fik en gave sendt fra hjertet

FARSØ: Som en del af en kvalitets certificering skal samtlige medarbejdere på Farsø Sygehus undervises i, hvordan man behandler et akut hjertestop.

Formand for Støtteforeningen til bevarelse af Farsø sygehus, Christian Bach Iversen fik lejlighed til at forsøge sig på sygehusets nye udstyr til undervisning i hjertestopbehandling.

Kvalitetskoordinator Marianne Borvard fra Sygehus Himmerland fortæller om baggrunden for den nye hjertestopundervisning, som er en del af en ny kvalitetsmodel og kvalitetscertificering, som sygehusene i Farsø og Hobro snarest håber at kunne blive akkrediteret til som blåstempling for høj patientsikkerhed.

Samtlige medarbejdere kommer til at gennemgå en basal undervisning i hjertestopbehandling, mens udvalgte afdelinger skal have en udvidet undervisning, som øves på en avanceret dukke, der meget virkelighedstro reagerer på hjertestopbehandlingen og brug af hjertestarter.  

– Vi vil gerne give avanceret hjertestopundervisning, og for at give den bedste undervisning kræver det også et godt udstyr, som personalet kan øve sig på, fortæller sygehusdirektør Christen Lyhne.

Derfor glædede det ham meget, at sygehusets støtteforening i torsdags beredvilligt – og betænkt som en gave fra hjertet, stod klar med en pose penge til udstyret, som koster kr. 36.800,- i indkøb.  

Det var nyslået formand for Støtteforeningen til bevarelse af Farsø Sygehus, Christian Bach Iversen, Vester Hornum og hans næstformand Ib Vestergaard, Aars der var mødt op, for formelt, at overrække gaven til sygehuset.

– Vi er glade for at kunne hjælpe. Støtteforeningen har gennem tiden hjulpet med mange ting, som sygehuset selv har haft vanskeligt ved at anskaffe. Det her kommer til at omfatte alle medarbejdere på sygehuset, og det tilfører en ekstra kvalitet oveni de andre kvaliteter, sygehuset allerede har, sagde Christian Bach Iversen, der selv fik et lynkursus i behandling af akut hjertestop.  

Christian Bach Ivsersen tilføjede, at gaverne fra støtteforeningen er afhængig af, at der er nogle donorer og medlemmer, som bidrager til at fylde kassen op, når den er ved at være tømt.

Sygehusdirektør Christen Lyhne kunne afslutningsvis oplyse, at sygehuset har søgt Trygfonden om hjertestartere, som skal placeres i venterum og i forhallen på Farsø Sygehus.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: