test

Farsø sygehus er landets bedste indenfor lungemedicin

FARSØ: Den uafhængige nyhedsavis om sundhedssektoren ”Dagens Medicin” har netop kåret Farsø Sygehus’ lungemedicinske afsnit som landets bedste.

Tidsskriftet ”Dagens Medicin” foretager hvert år en uddeling af priser til danske sygehuse. Uddelingen, som omfatter priser i mange forskellige kategorier, er baseret på et miks af data om sygehusenes kvalitet og stemmer fra 70.000 ansatte indenfor sundhedsvæsenet.    

Velfungerende enhed med få ressourcer
Lungemedicinsk afsnit på medicinsk afdeling på Farsø sygehus markerer sig stærkt på kvalitetsdata for behandling af kol-patienter.

Så stærkt, at afdelingen ikke alene kan blande sig i feltet af langt større lungemedicinske afdelinger, men også slå dem. Med få ressourcer har sygehuset fået opbygget et velfungerende lungemedicinsk afsnit. At afdelingen har fokuseret på at optimere undersøgelse og behandling af netop kol-patienter er ingen tilfældighed, fortæller ledende overlæge Gunnar Lauge Nielsen til Dagens Medicin.

– Vores interesse for at fokusere på kol udspringer af, at det er af de områder, som er med i NIP (det Nationale Indikator Projekt, red.). Det gør vi så åbenbart godt, for vi scorer også højt i patientvurderet tilfredshed. Vi er jo et forholdsvis lille sted, så i dagligdagen varetages kol-behandlingen af en lungemediciner, en fast sygeplejerske og et par andre sygeplejersker, som kan dække ind ved fravær, fortæller Gunnar Lauge Nielsen.

Især de ældre kol-patienter i området er godt tilfredse med ikke at skulle transportere sig til f.eks. Aalborg for at blive undersøgt. De er kendt på det lokale sygehus, og patienterne kender personalet godt.

– Vi har en ganske god stemning på sygehuset. Det betyder meget for patienterne. Samtidig er vi som speciallæger meget tilgængelige, både internt på sygehuset og i forhold til almen praksis, som vi har et smidigt samarbejde med, siger Gunnar Lauge Nielsen.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: