test

Farsø-spejdere på wig-wam lejr

FARSØ: I den forgangne uge drog de blå DDS spejdere fra 1. Farsø Flok & Trop på gruppesommerlejr. Målet for lejren var hytte Wig-Wam, som til daglig er spejderhytte for Erik Menved Gruppen i Horsens.

På spejdernes lejr blev der også bygget en swimmingpool, som blev opvarmet ved hjælp af et bål, en gammel radiator og nogle vandslanger. Her har spejderne taget den opvarmede pool i brug.

Farsø spejdernes lejr var tilrettelagt som en familielejr, hvor også forældre og søskende kunne være med, enten på hele lejren eller i kortere perioder. I alt var der små 40 deltagere, som nød den flotte hytte og de perfekte lejromgivelser.

De største spejdere, junior og trop, brugte de to første, solbeskinnede dage til at lave pionering, hvor der blev opbygget en lejr med indgangsportal, spisebord, bålplads, volleyballbane og en opvarmet swimmingpool. Imens konstruktionsarbejdet stod på kunne ”minier” og ”mikroer” fornøje sig med håndværksprægede aktiviteter. Her skulle der sys bestikposer i stof, laves små træfigurer og sidst men ikke mindst fabrikeres en stjernekikkert

Wig-Wam er indrettet med et stort overdækket fællesområde på 300 kvadratmeter. Dette område kom i brug, da man havde et par dage med heldagsregn. Bålstemningen kom dog ikke til at mangle af den grund, da det overdækkede område også var forsynet med en stor bålplads, hvor der kunne fabrikeres træperler. Lejrens værksted blev også tage i brug, når der skulle snittes knive, skeer og gafler i træ.

Onsdag nat stilnede regnen af, så alle kunne purres ud af soveposerne for at komme på natløb med indlagte opgaver.

Oplevelserne på lejren udmøntede sig også i et lille skuespil, som de største spejdere opførte for de øvrige spejdere, ledere, forældre og søskende. Her blev lederne spiddet på kornet i en lille revy, som spejderne selv havde skrevet og øvet.

Lørdag formiddag blev lejren pakket sammen og spejderne returnerede til Farsø med rygsækken fyldt af masser af gode sommeroplevelser.

DDS-spejderne starter igen efter sommerferien, når der den 22. august er fælles spejderstart for alle gruppens grene.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: