Farsø skole ramt af omfattende vandskade

FARSØ: Selvom alt er helt nyt, tip-top moderne og VAR klar til officiel indvielse i morgen, så har den seneste tids hårde frost i stedet spillet Farsø skole et puds – endog et af den meget alvorlige slags!.

Dette syn mødte personale på Farsø skole, søndag eftermiddag.

Vandet piskede ned fra lofterne.

Gulve i såvel stueplan som 1. sal svømmede i vand.

Sejlede i vand
Søndag eftermiddag – opdaget ved et tilfælde af en lærer med et ærinde på skolen, sejlede store dele af skolen i vand. Beredskabet blev straks tilkaldt, og det skulle snart vise sig, at det var en frostsprængt cirkulationspumpe, der lod 60 grader varmt vand strømme ud i skolens ventilationskanaler, og som med stort tryk regnede ned gennem lofter og etageadskillelser. Dette betød at også så godt som alle møbler, elevmaterialer og adskillelige computere blev ødelagt af vandet.

Den del af skolen som det er gået ud over, er den såkaldte etape 1 på godt 1000 kvm., som omfatter klasselokaler for mellemtrinet(3. – 5. klasse) og mediateket. Vandskaderne er så omfattende, at bygningen ikke vil kunne bruges før håndværkere har været i gang.

Paradokssalt nok har håndværkerne netop forladt Farsø skole efter tre år gennemgribende om- og tilbygning. Nu ser det ud til, at det bliver en ”ommer” og håndværkerne rykker ind igen for en tid.   

Indvielse udsat på ubestemt tid
Bygningen, der nu er vandskadet har været i brug i knapt et år, og sammen med resten af den nyrenoverede skole, var der i går planlagt en officiel indvielse med snorklipning af borgmesteren. Den fejring blev naturligvis aflyst med kort varsel, og er altså nu udsat på ubestemt tid.

Skoleleder John Andersen er rigtig ærgerlig over situationen, ikke mindst fordi skolen gennem tre år har været en byggeplads, og man nu endelig kunne glæde sig til nye skole og dagligdagen igen.

Nu ser det ud til at glæden er udsat indtil efter sommerferien. For først der forventes det at man kan tage de 6 berørte klasselokaler i brug igen. Det bliver efter at hele bygningen er tørret op, isolering og loft udskiftet og evt. også nogle vægge, som er blevet gennemvædet af vandet. I værste fald skal alt laves om i de nye lokaler. De berørte klasser vil derfor indtil videre blive flyttet til andre lokaler.   

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: