Farsø skal have flere byggegrunde for at kunne udvikle sig

FARSØ: For at Farsø kan udvikle sig skal der udlægges flere byggegrunde. Budskabet lød rungende klart fra de borgere der i aften, som en del af udformningen af byudviklingsplanen for Farsø, skulle give deres meninger til kende.

Flere byggegrunde optog borgerne meget på byudviklingsmødet iaften. Og det er prioritet, lød det fra borgerne!. Her ses nogle af de områder indtegnet, som man gerne vil gøre til boligområder med tiden.

Borgernes mening blev der spurgt ind til, efter at det rådgivende ingeniørfirma COWI havde fremlagt deres oplæg til byudviklingsområder i Farsø, som ganske forventeligt havde taget udgangspunkt i de input, som borgerne bød ind med på et ideværksted i januar.

– I mødte frem velforberedte og med stort engagement på det første møde. Det blev vi meget imponeret over og gav os straks det indtryk at I ved hvad I vil med jeres by, lød det fra Rasmus Cassøe fra COWI.  

Indsatsområderne, i første omgang, bliver udlægning af nye byggegrunde som storparceller i forlængelse af området omkring Haraldsvej, som prioritet. Og hellere i dag end i morgen, lød det fra borgerne. Et andet fokusområde er de trafikale problemer omkring skolen og Dronning Ingrid Hallerne og endelig de for få p-pladser i tilknytning til Dronning Ingrid Hallerne.

Ønsket om et samlet rådhus i Farsø, bliver til gengæld ikke en del af planen. Det vil de vesthimmerlandske politikere ikke forpligte sig til, selvom ideen og rammerne er oplagte i Farsø.

Også anvendelsen af det gamle mejeri blev drøftet. Lige nu ligger der et oplæg til ungdomshus, mens COWI foreslog nedrivning og nyt boligområde. En borger foreslog mejeriområdet omdannet til grønt område.                 

I det hele taget har COWI i sit oplæg gjort meget ud af at skabe miljø i og udenfor Farsø by. Bynære skove og et løbesti’s system skal være med til at bringe det grønne og sunde ind i byen.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: