Farsø rideskole fik besøg af sicilianere

FARSØ: Rideklubber er ikke hverdagskost på Sicilien, og for flere af gæsterne på Farsø Rideskole var det da også første gang de satte sig på ryggen af en hest, da de forleden kiggede forbi den lokale rideskole.

De 13 sicilianske elever og deres værter på Farsø Rideskole.

– De er slet ikke vant til rideskoler på Sicilien, og ridning er bestemt ikke noget som unge mennesker går til, fortæller Mette Magnussen, Farsø Rideskole.

De 13 unge er udvekslingsstudenter, der i den sidste uges tid har besøgt elever fra Vesthimmerlands Gymnasium.

Besøget var en genvisit efter, at 2.g’erne tidligere på foråret var på besøg på Sicilien. Og udover blandt andet ture til Skagen og Aarhus blev der altså også tid til at aflægge visit på rideskolen i Farsø.

– Jeg tænke, at nogle af dem måske kunne have lyst til at se, hvad danske unge laver i deres fritid, men jeg havde helt ærligt ikke regnet med, at der kom mere end et par stykker, siger Mette Magnussen.

Men med 13 sicilianske unge, 13 danske værter og to lærere var der godt fyldt op i ridehallen, det par timer besøget varede. Her fik de, der havde lyst, en tur på ryggen af en solid fjordhest.

– Den kender de overhovedet ikke på Sicilien, og jeg tror virkelig, det var stort for mange af dem at få lov at sidde på ryggen af en hest, siger Mette Magnussen.

Besøget blev afsluttet med flødeboller og kage.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: