Farsø Efterskole har været i Tanzania

STISTRUP: 10. klasse på Farsø Efterskole er lige vendt hjem fra endnu en fantastisk tur til et af verdens fattigste lande – nemlig Tanzania.

10. klasse på Farsø Efterskole i Stistrup er netop vendt hjem fra et ophold i Tanzania, som har gjort stort indtryk. Der blev også knyttet venskaber. Her står Christoffer sammen med et par afrikanske holdkammerater efter

I 17 dage var elever og lærere gæster i den lutherske kirke, hvor de blandt andet deltog i en arbejdslejr sammen med 12 tanzanianske unge.

– Vi har arbejdet, sunget, grinet og spillet fodbold sammen, og selvom vores dagligdag og vilkår er meget forskellige i Tanzania og i Danmark, drømmer vi om det samme – uddannelse og job og et godt liv, udtaler Christoffer Toft, 17 år, der er en af eleverne, der var med.

Rejsen er en del af Verdensborgerlinjen, der tilbydes elever i 10. Klasse på Farsø Efterskole. Et af formålene med rejsen er at åbne elevernes øjne for verdens mangfoldigheder og på nærmeste hold opleve hvad fattigdom gør ved mennesker.

– Det gjorde indtryk, da jeg så de forældreløse børn, der kun havde mulighed for skolegang og overlevelse i det hele taget, fordi der er folk i Danmark der giver penge til Danmission. Det lærte mig, at det nytter noget at give penge til u-landsarbejde, siger Kasper Kragh, 17 år, der også deltog på rejsen.

– At ordblinde elever får mulighed for på deres 10. skoleår, at rejse og i det hele taget at lære på en ny og spændende måde, giver rigtig god mening. De har ud over at få en kæmpe oplevelse for livet, lært en masse om sprog, kultur og sidst og ikke mindst har de lært en masse om sig selv, siger forstander på Farsø Efterskole, Lone Primdahl, der var med i Tanzania.

I april rejser en anden gruppe af eleverne i 10. klasse til Polen, hvor også de skal være tæt på unge med andre vilkår.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: