Farsø dreng topper den danske musikscene

FARSØ: Hør lige om rygtet taler sandt – jo den er altså god nok!. Initiativtager og forsanger for bandet The Rumour Said Fire, Jesper Lidang fra Farsø har netop modtaget den prestigefyldte pris ”P3 Guld Talentprisen”.

Dermed har Jesper Lidang og bandets tre øvrige medlemmer opnået stjernestatus. De er kommet hertil ved at nummeret ”The Balcony” har domineret hitlisterne i mere end 15 uger og bl.a. P3’s Ugens Uundgåelige.

Ud over ”The Balcony ” rummer bandets første EP også fem andre numre, som alle er skrevet af Jesper Lidang.    

I begrundelsen for P3’s Talentpris hed det: Med blot seks numre på en EP har The Rumour Said Fire bragt håb om noget nyt og stort… Indtil videre kun et rygte – men et rigtigt godt rygte. Vi tror på det og dem, og derfor går P3’s Talentpris til dem.

Bandet ligger netop nu nummer 1 på iTunes-singlelisten med ‘The Balcony’ og debut-ep’en ‘The Life and Death of a Male Body’ ligger nummer 1 på albumhitlisten.

På den nationale airplayliste er ‘The Balcony’ også kravlet helt til tops, og hos TDC Play ligger The Rumour Said Fire i skrivende stund også nummer 1.

Desuden vælter det ind med nye fans og positive tilkendegivelser på bandets Facebook-side, og en akustisk version af ‘The Balcony’ fra TV 2 Lorry er nu afspillet flere end 150.000 gange på YouTube.

Kort sagt: Et band, der for et halvt år siden var totalt ukendt, er pludselig blevet Danmarks mest populære orkester.

Den star quality, som de præsenterer, gør, at de er det nye navn på VIP-scenen. Den form for musik, de spiller, passer til vores tid, siger Peter Bindner. Hver uge udkommer PB Action med en top 10-liste over de hotteste kendte navne lige nu. Listen er lavet på baggrund af en database med 5.000 navne. Og lige nu finder man altså The Rumour Said Fire medlemmerne på top 10 listen.

Interessen for The Rumour Said Fire er da også flammende. Bandet er lige nu hotte på musikscenen og til sommer ligeledes på festivalerne. Blandt de lokale spillesteder står bl.a. Nibe Festivalen til sommer i koncertkalenderen, men også Aars Messecenter, hvor bandet optræder på Rock Shock Festival den 13. februar.     

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: