Farsø byder på underholdende nytårskoncert for attende gang

FARSØ: Mange trofaste gæster til Nytårskoncerten har allerede spurgt til datoen for Nytårskoncerten 2012. Det bliver fredag den 13. januar 2012, at Farsø Kulturråd blænder op for den attende udgave af Nytårskoncerten i Dronning Ingrid Hallerne.

Den 13. januar er der Nytårskoncert i Dronning Ingrid Hallerne for 18. gang med Farsø Kulturråd som arrangør. Koncerten byder traditionen tro på Aalborg Symfoniorkester med gæstesolister. Denne gang med entertaineren Viggo Sommer.

Traditionen tro er det Aalborg Symfoniorkester med gæstesolister, der får de musikalske champagnepropper til at sprænge overfor de omkring 600 tilhørere i de festligt pyntede Dronning Ingrid Hallerne.

Denne gang bliver det entertaineren Viggo Sommer og sopranen Louise Fribo, der sammen med dirigent Per Otto Johansson kommer til at føre publikum ind i musikkens alsidige univers af klassiske og moderne værker med hjælp fra Aalborg Symfoniorkesters 65 musikere.      

Viggo Sommer er en kendt tredjedel fra den forgangne gruppe De Nattergale, men har de seneste par år stået sikkert på egne ben. Viggo Sommer optræder både som musiker, komiker og entertainer. 

Allerede som trettenårig var han fast besluttet på at blive musiker og startede med en postordreguitar og en basun i Grindsted FDF-orkester. Senere er også bassen og trommerne føjet til yndlingsinstrumenterne.

Det er i dag mere end 25 år siden at Viggo Sommers professionelle karriere startede. I begyndelsen var det sammen med broderen i bandet Taifuns, som turnerede rundt i hele Danmark til foreningsballer og senere havde fast engagement et par gange i Grønland.

I starten af 1980’erne blev Viggo Sommer engageret som kapelmester i Ribe-revyen, og det blev til tre sæsoner med skiftende musikere. Da holdet i 1983 bestod af Viggo Sommer, Carsten Knudsen og Uffe Rørbæk blev kimen lagt til det, der skulle blive til De Nattergale

De Nattergale turnerede derefter Danmark tyndt med et repertoire af jyske sange og finurlige figurer. Det blev til en række CD-udgivelser og de to voksen julekalendere ”The Julekalender” og CWC Canal Wild Card.

Efter De Nattergales opløsning har Viggo Sommer lavet en række soloprojekter. Udover tv-arbejde og pladeudgivelser har han taget rundt i landet som musiker, komiker, entertainer og storyteller. Senest har han turneret med sin sit-down-comedy på jysk ”Hva ska’ det egentlig til for?

Nytårskoncertens anden solist er sopran sangerinden Louise Fribo, som også er skuespillerinde og tidligere danser.

She had her breakthrough in Denmark at the age of 21 and has since achieved widespread acclaim for her compelling stage presence and outstanding voice. Hun havde sit gennembrud i Danmark i en alder af 21 og har siden opnået bred anerkendelse for sin overbevisende scene tilstedeværelse og enestående stemme. She has worked in many different constellations spanning from 700 shows of CATS to filming with Lars von Trier, singing at the Salzburg Festival , recording 4 records in her own name as well playing opposite John Malkovich on stage. Hun har arbejdet i mange forskellige konstellationer, der spænder fra 700 shows af ”Cats” til at filme med Lars von Trier, synge på Salzburg Festivalen og at spille overfor John Malkovich på scenen. During the last years she has mainly worked at European opera houses singing high soprano roles such as Queen of the Night, Zerbinetta, Ariel, Fiakermili and Sophie. Gennem de seneste år har hun hovedsageligt arbejdet i europæiske operahuse med ”høje” sopran roller som Queen of the Night, Zerbinetta, Ariel, Fiakermili og Sophie.

Louise Fribo har også givet koncerter i Danmark med bl.a. Bent Fabricius Bjerre, hvor hun synger danske sange og viser.

Per-Otto Johansson har dirigeret de fleste skandinaviske symfoniorkestre, og han har således stået i spidsen for Aalborg Symfoniorkester flere gange tidligere. Per-Otto Johansson er blandt andet kendt for sit store arbejde med en række store operaopsætninger i Sverige og resten af Skandinavien.

Fra Mozart til Mary Poppins
Viggo Sommer tør godt love, at der bliver tale om en festlig og morsom koncertoplevelse i Farsø

– Vi har fundet en række festlige numre frem – både fra den klassiske musik og populærmusikken, og det bliver helt sikkert en aften med masser af smil på læben og fuld musik, siger Viggo Sommer.

Programmet byder på klassiske musikstykker som Mozarts Nattens Dronning, og kendte og elskede sange fra filmens verden som Kom lidt sukker i skeen fra Mary Poppins og temaet fra Den Lyserøde Panter.

– I De Nattergale gjorde vi en dyd ud af at blande alle musikgenrer, og jeg har selv en meget varieret musiksmag, så jeg glæder mig meget til at guide publikum gennem en masse forskellig musik, siger Viggo Sommer.

– Programmet byder blandt andet også på en ny udgave af De Nattergale-sangen Es war einmal ein pudelhund i symfoniorkesterversion. Derudover er det også stort for en bondeknold som mig at få lov at synge Forelsket i København med så dygtig en sangerinde som Louise Fribo, og det bliver da lidt af en udfordring, slutter han med et grin.
Koncertdato:
Årets nytårskoncert byder også på et væld af overraskelser fra Aalborg Symfoniorkesters egne musikere og dirigenten Per Otte Johansson. Man kan opleve dem i roller, som aldrig er set før: Forførende, fejende, farverige, fantasifulde og forbavsende festlige, som Nytårskoncerterne jo nu engang er så kendte for.    

Nytårsprisen
Inden nytårskoncerten slår takten an, vil Farsø Kulturråd, traditionen tro stå for uddelingen af årets Nytårspris.

Det skal ikke afsløres her hvem årets modtager af Nytårsprisen 2012 bliver, men den går til en person eller en gruppe, som har gjort sig bemærket kulturelt i Farsø området.

De seneste års modtagere af Nytårsprisen er:2011: Hvalpsund Bogcafé, 2010: Samuel Frederiksen, 2009: Karen Pedersen, 2008: Jens Munk- Christensen, 2007: Jonna Michelsen.

Kulturrådet glæder sig til årets største begivenhed
Farsø Kulturråd står bag en række arrangementer hen over året. Nytårskoncerten er dog Farsø-rådets største arrangement.

– Vi synes selv vi har gode faciliteter og billige billetpriser her i Farsø, og kan der så sælges omkring de 600 billetter kan det også nå sammen rent økonomisk for os. Det vil være godt, om vi fortsat kan stå sammen om denne slags arrangementer her i Farsø-området, lyder det fra formand Jens Erik Due Hansen.

Nytårskoncerten finder sted en fredag aften. Dermed skulle der være god mulighed for at hygge sig med venner efter koncerten, uden at skulle tænke på hverdag dagen efter.   

Billetsalget til Nytårskoncerten er gået i gang fra salgsstederne i dag. Billetten til den store musikalske oplevelse kunne jo være velegnet som en jule- eller nytårsgave, lyder opfordringen fra Farsø Kulturråd.  

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: