test

Farsø bibliotek bliver også ”åbent bibliotek”

FARSØ: Mange kender det ’åbne bibliotek’ fra Aalestrup, hvor det i et års tid har været muligt at lukke sig selv ind og bruge biblioteket uden at personalet er til stede.

Ligesom biblioteket i Aalestrup bliver Farsø bibliotek et åbent bibliotek, hvilket betyder, at man bl.a. som låner kan lukke sig selv ind og bruge biblioteket uden personalet er tilstede.

I løbet af efteråret 2010 og foråret 2011 etableres der også ’åbne biblioteker’ i Farsø, Løgstør og Aars, og dermed udvides åbningstiden betragteligt.

Det åbne bibliotek betyder ikke, at man bliver overladt til sig selv. Der vil stadig være hjælp at hente hos personalet en stor del af tiden, og den betjente åbningstid udvides, så det fremover vil være muligt at få hjælp 35 timer om ugen. Samtidigt bliver åbningstiderne ens på kommunens fire biblioteker, så det er lettere at huske for de borgere, der kommer på mere end ét bibliotek.

Ændringen træder i kraft fra på mandag, og især borgere i Farsø kan se frem til en markant bedre mulighed for at besøge biblioteket. Her udvides den betjente åbningstid med hele 13 timer om ugen.

Nye hoveder
Med den udvidede åbningstid følger ’nye hoveder’ i alle fire biblioteker, da personalet hver især nu vil være tilknyttet mere end et bibliotek. Vesthimmerlands Biblioteker har 16 dygtige medarbejdere med mangeartede kompetencer, som alt i alt giver brugerne de bedste muligheder for at få hjælp og vejledning.

Bibliotekschef Bo Jacobsen udtaler: – Overordnet set er det vores ambition, at alle borgere i Vesthimmerland skal have så gode muligheder som overhovedet muligt for at benytte kommunens biblioteker. Et led i denne strategi er etableringen af ’åbne biblioteker’ med lang åbningstid i en kombination af selvbetjening og åbningstider, hvor personalet kan træffes. Vi føler os sikre på, at det nye koncept bliver til gavn og glæde for borgerne, slutter Bo Jacobsen.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: