test

Farsø beholder sit turistkontor

FARSØ: I forbindelse med den kommunale budgetaftale for 2010 blev det besluttet at ændre på turistinformationsstrukturen, således at turistkontoret i Farsø skulle lukkes og turistinformationen overflyttes til det lokale bibliotek. Som et tydeligt kompromis, blev det også besluttet at åbningstiden på sommerkontoret i Hvalpsund skulle udvides fra 2½ måned til 3 måneder.

Retfærdigheden er langt om længe sket fyldest. Farsø beholder sit turistkontor på Torvet 1, selvom Vesthimmerlands kommune ellers havde besluttet at Farsø egnens særligt mange turister fremover skulle henvises til biblioteket.

På nær udvidelsen af åbningstiden i Hvalpsund, faldt denne kommunale udmelding bestemt ikke Farsø Turistforenings smag, og det blev straks indføjet i budgetforligsteksten, at Kultur- og Fritidsudvalget skulle tage en fornyet diskussion angående turistindsatsen i Farsø  – og Aars.

I Aars har man nemlig heller ikke fundet sig i at flytte turistinformationen til det lokale bibliotek, og derfor har Aars Turistforening, de seneste to år opretholdt den oprindelige turistinformation for egen regning.      

De fire vesthimmerlandske turistforeninger har nu været til fornyet diskussion med Kultur- og Fritidsudvalget, hvorunder den vesthimmerlandske turisme sorterer. Man er blevet enig om en ny handlingsplan, som indebærer, at Visit Vesthimmerlands budgetbeløb til markedsføring og projekter reduceres fra kr. 400.000 til kr. 200.000. Disse 200.000 anvendes til at opretholde turistinformationerne i Farsø og Aars.

De omtalte kr. 400.000 har tidligere gået til Aalborg Samarbejdet ”Best of Denmark”, som nu er opsagt, og derfor går der – i og for sig, ikke noget fra Vesthimmerlands hidtidige turistmarkedsføring.      

Derimod beholder Farsø sin turistinformation på Torvet 1. Desuden reduceres de to turistinformationer i Aars til ét, nemlig til den oprindelige turistinformation i Bymidten. I Løgstør rykker turistbureauet til det tidligere rådhus sammen med biblioteket, i de lokaler indtil for nylig var borgerservice. I Aalestrup forbliver alt uændret, da turistforeningen her er tilfreds med turistinformationen i forbindelse med biblioteket.    

I Farsø ånder man lettet op over den nye beslutning. Den sydvestlige del af den nuværende Vesthimmerlands kommune har altid været særlig turistvenlig. Med knap 2.000 sommerhuse, fem campingpladser og adskillelige hotel- og motel overnatningsmuligheder har der altid i Farsø området været et særligt behov for at yde turistinformation. Den kan nu retfærdigvis fortsætte. 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: