Farsø Bageri går til håndværket

FARSØ: Adressen Søndergade 20 i Farsø har i årtier været rammen om en bagerforretning. Med navneskiftet til Farsø Bageri går man nu helt til rødderne, for at finde de bagerhåndværksmæssige traditioner frem.

Bagerne Henrik og Peter Grøn Holleufer har købt Farsø Bageri og vil gøre det til et godt håndværksbageri.

Nye ejere
De to bager-brødre Peter og Henrik Grøn Holleufer købte den 11. marts bagerforretningen og rykkede ind i den 1. april.  

Brødrene har henholdsvis 9 og 4,5 års erfaring som bagere og begge har de i en årrække været ansat hos Peders Bageri i Aars.   

Hertil kommer at Peter og Henrik Grøn Holleufer stammer fra en bagerfamilie i Randers, og begge aldrig har været i tvivl om, at de selv vil være bagere med egen forretning. Sågar også en yngre bror har besluttet sig for at tage familietraditionen op som bager.

De stolte traditioner afspejler sig også i den måde de to brødre bager på. Det er ikke noget med færdige melblandinger eller halvfabrikata – altså fabriksfremstillede brød og kager, der kun mangler 20 minutter i ovnen.

Brød og kager bages fra bunden af
– Vi gør meget ud af at bage vore brød og kager fra bunden, med det bagerhåndværk der hører til, siger Peter Grøn Holleufer. Vi vil også gøre meget ud af at have det udvalg af brød og kager, som man fra tidligere forbinder med en bagerforretning.

Dermed skal ikke forstås, at der udelukkende vil være hvidt brød og wienerbrød på hylderne. Farsø Bageri vil også være med på det sunde, altså fiber- og kernerige produkter, fremstillet og bagt på gammeldags vis af gode råvarer og ved brug af bl.a. koldhævning. 

Facade renoveres
Med de nye ejere får bagerforretningen også en renovering. Lige for øjeblikket er bygningens facade ved at blive pudset op og vil blive malet i en lys farve. Sammen med nye skilte og et nyt udtryk, håber Peter og Henrik Grøn Holleufer, at bagerforretningen også udadtil vil signalere den kvalitet, som bagerbrødet på hylderne vil være af.

Ud over facaden vil der også blive rykket lidt om på butiksindretningen af hensyn til kunderne. Af hensyn til bagerne selv, som udover Peter og Henrik Grøn Holleufer også tæller en lærling og en arbejdsdreng, vil der blive rykket rundt i bageriet og lageret vil blive renoveret

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: