test

Farsø Apotek akkrediteret uden bemærkninger

FARSØ: Lig landets sygehuse, er apoteker, praktiserende læger, tandlæger, privathospitaler og sygetransport også omfattet af den Danske Kvalitetsmodel, som regeringen har indført

En akkreditering er forbundet med meget papirarbejde. Men det er en god og nyttig proces, som giver organisationen på alle niveauer retningslinjer at følge. Medarbejderne på Farsø Apotek har fået meget ud af akkrediteringsprocessen.

Det er organisationen IKAS, der står for den praktiske udførsel i forbindelse med akkrediteringen og således var de sidste mandag på besøg hos Farsø Apotek.

Apoteker Steen Nielsen fortæller, at der indenfor apotekerområdet er 42 standarder at leve op til, mod over 100 indenfor sygehusområdet. Standarderne er gennemgående på alle niveauer i organisationen, og således blev der lagt ud med de overordnede retningslinjer for Farsø Apotek og apoteket i Løgstør, som er ejet af apoteket i Farsø. 

Herefter blev processerne på medarbejderniveau gennemgået, ligeledes uden bemærkninger.

Akkrediteringen gælder i 3 år, hvorefter IKAS vil komme på besøg igen.

Selvom der for apoteker Steen Nielsen har været en masse papirarbejde, der har skullet laves, fortæller han at det har været en god og nyttig proces. – Det giver styring for en virksomhed og for os har det været en god læring, som vi helt sikkert vil få 10 fold igen.

Efter besøget, har Steen Nielsen nu modtaget en rapport, som han haft mulighed for at tilføre bemærkninger eller indsigelser til.

– Jeg er meget tilfreds med resultatet og ser meget frem til, som et af de første apoteker i Nordjylland, at modtage den officielle akkreditering omkring den 13. december

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: