test

Fang en flot regnbueørred på Lystfiskeriets Dag

GUNDERUP: Danmarks mere end 700.000 lystfiskere kan godt støve fiskegrejerne af, finde støvlerne frem og gøre sig klar til fisketur. For idag, søndag, afholdes Lystfiskeriets Dag, og her kan alle, der drømmer om at lære mere om fiskeriet med stang og snøre, få deres ønske opfyldt.

Juniorafdelingen i Trend Å Lystfiskeriforening markerer begivenheden med en spændende familiedag ved Gunderup Fiskesø.

Først klubbens dygtige juniorer demomstrere de forskellige fiskemetoder, man kan benytte sig af i en put and take-sø. De hjælper de ”nye” lystfiskere med at gøre grejet klar og at binde de rigtige knuder. Og så giver de kastetræning, hvis nogen har brug for det.  

Dernæst kan der fiskes fire timer i begge fiskesøer. Gunderup Fiskesø udlover forskelligt fiskegrej som præmier for dagens største fisk. Herudover kan man lære at rense og filetere sin fangst, lige som man kan lære at binde en flue og kaste med en fluestang. Familiefiskedagen slutter med gratis grillpølser, brød og sodavand til alle deltagere

Orla Bertram-Nielsen fra Juniorafdelingen i Trend Å håber, at rigtig mange vil tage imod tilbuddet, både de erfarne og de, der ønsker at komme i gang med verdens bedste hobby:

– Har man først oplevet spændingen, når en fisk hugger, er man solgt. Men lystfiskeriet indeholder mange andre elementer. Det er en fantastisk afstressende fritidsinteresse, der byder på store naturoplevelser og ikke mindst et godt kammeratskab. Og så kan det dyrkes på lige fod på tværs af alder, køn og nationalitet, fortæller Orla Bertram-Nielsen.

Lystfiskeriets Dag er et landsdækkende arrangement, som Danmarks Sportsfiskerforbund står bag. Formålet er, at hele Danmark under kyndig vejledning kan prøve kræfter med lystfiskeriets mange spændende facetter.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: