test

Familiedag med håndarbejde, husflid og pløjning på Hessel

HVALPSUND: I dag blænder Herregården Hessel atter op for en rigtig familiedag på den gamle herregård.

”Håndarbejds/husflidsdag” er oprindelig udsprunget af det landsdækkende ”håndarbejdets dag” som finder sted i begyndelsen af november. Sidste år valgte Hessel dog at flytte arrangementet frem til den sidste søndag i september og samtidig afholde pløjedag, så det kunne blive en rigtig familiedag. Flytningen af arrangementet viste sig at være en rigtig god idé, så arrangementet også fremover finder sted den sidste søndag i september og hører blandt museets faste aktivitetsdage.

Det er Hessel væverne der arrangerer dagen i samarbejde med Museet Herregården Hessel og Veterangruppen Vesthimmerland.

Mange aktiviteter både ude og inde
På markerne ved Hessel vil der være livlig aktivitet, når Veterangruppen Vesthimmerland møder op med de gamle traktorer og pløjer, harver og sår vinterbyg. Når der ikke arbejdes, vil der være mulighed for at se nærmere på de forskellige traktorer og høre om dem.

Et nyt tiltag i år bliver, at Hessels nyslåede ”karlelaug” tager roer op på ”gammeldaws maner”. Dette vil finde sted ved siden af forsøgsmarkerne med de gamle kornsorter, hvor der er i foråret blev plantet små parceller med turnips, kålroer og sukkerroer.

I den gamle smedje arbejder smedene.

Inde på Hessel vil der rundt om i bygningerne være arbejdende stande og udstilling af mange forskellige former for håndarbejde og husflid.

Dagen skal være med til at synliggøre glæden ved håndens arbejde og vise kreativiteten inden for de forskellige husflidsteknikker.  Ved de forskellige arbejdende stande har man mulighed for både at kigge på, lade sig inspirere og eventuelt selv prøve forskellige ting. Der kommer bl.a. to damer fra Hvolris og viser den gamle teknik nålebinding og viser også brikvævning. En lystfisker vil vise fluebinding. Ligesom der bliver også en udstilling af gamle håndarbejder.

For børnene vil der være forskellige aktiviteter, bl.a. muligheden for at væve på den store gamle væv i caféen. Igen i år væves der med klude, der bliver til hynder til stolene i caféen. 

Vævegruppen, der tidligere hørte til i Multihuset i Hvalpsund, er fra denne sommer blevet knyttet mere til Hessel og hedder nu Hessel væverne. I caféen vil man kunne se udstillingen ”Boligtekstiler”, vinterens arbejder fra vævegruppen.

Hessels Venner står for caféen og her kan der købes håndmadder, kaffe og kage.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: