Få nummerplader udleveret i Farsø

FARSØ: Farsø Synshal og Bilmessen i Farsø er gået sammen om en ny service, nemlig Motorkontoret Vesthimmerland.

Farsø Synshal og Bilmessen i Farsø er gået sammen om en ny service, nemlig Motorkontoret Vesthimmerland, som åbner i dag. Her ses(t.v.) indehaver af Farsø Synshal Michael Nielsen og indehaver af Bilmessen, Leif Støttrup med den rullende reklame for Motorkontoret Vesthimmerland, en sort Fiat 500, som man vil kunne se i bybilledet omkring Farsø.

I 2008 blev politiets motorkontorer erstattet af motorkontorer ved landets 30 skattecentre. Det viste sig hurtigt at være en særdeles dårlig løsning. I fire år har bilejere og bilforhandlere i det vesthimmerlandske måttet tage turen til de nærmeste skattecentre i Aalborg, Viborg eller Skive for at hente nummerplader, omregistrere deres køretøj eller afmelde det.

Selvom det lyder som en sviptur kan turen føles lang – især for dem, der ikke har de rigtige papirer med og derfor må tage turen en ekstra gang. Det er også almindeligt kendt, at der har været flere timers ventetid på motorkontorene.

Bilmessen har de seneste år haft en medarbejder beskæftiget mange timer hver dag for at køre til og fra motorkontorene for private og erhvervskunder. Men nu er det ved lov vedtaget, at nummerpladerne kan ligge i synshallerne og det betyder, at Farsø synshal i dag åbner Motorkontoret Vesthimmerland.

Det betyder altså at der fra i dag den 6. juni kan hentes alt fra knallertnummerplader til varevognsplader i synshallen i Farsø. Der er naturligvis også nummerplader til traktorer, campingvogne og anhængere.

Både Michael Nielsen, indehaver af Farsø Synshal og Leif Støttrup, indehaver af Bilmessen i Farsø glæder sig over, at udleveringen af nummerplader er blevet givet fri til synshallerne ved lov.

– Det hele bliver meget lettere og ikke mindst sparer vi en masse tid, siger Leif Støttrup, med henvisning til at han har haft en medarbejder til at køre i pendulfart mellem Farsø og motorkontoret i Aalborg eller Skive.

– For Michael Nielsen betyder det nye arbejdsområder med omregistrering og afmelding. En opgave som han synes falder helt naturligt ind i det arbejde han i forvejen har med at syne biler, som også kræver en del registrering.

Begge er det enige om, at det er et væsentligt serviceløft overfor de lokale bilejere, at man nu både kan købe en udleveringsklar bil og få synet sin bil helt lokalt i Farsø.                

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: