Få dage til Nytårskoncert med Sigurd Barrett og symfoniorkestret

FARSØ: Det er nu ved at være tid for årets sprudlende musikalske champagnebrus i Dronning Ingrid Hallerne. Lørdag aften, kan omkring 600 tilhørere se frem til årets Nytårskoncert med titlen ”Tradition og Fornyelse”.

Lørdag aften er der Nytårskoncert i Dronning Ingrid Hallerne

Med denne titel forstås, at Aalborg Symfoniorkester for sekstende gang gæster Farsø med en af sine populære, festlige og utraditionelle nytårskoncerter. Fornyelsen består i en splinterny og overraskende iscenesættelse af pianisten og entertaineren Sigurd Barrett, som får musikalsk følgeskab af sin hustru, sopranen Winnie Merete Barrett.

Sigurd Barret har netop fået DR’s Rosenkjær Pris for sin evne til at formidle musik til især børn. Men det er absolut ikke børn Nytårskoncertens program henvender sig til, men derimod det brede voksne publikum, hvor duetter og operaarier kombineret med entertainment og virtuose solistnumre, er det publikummet i Farsø kan lægge øre til.  

Sopranen Winnie Merete Barrett er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium og har sunget 26 solistpartier på en række af de danske operascener samt en del koncerter i udlandet.

 

Sigurd og Winnie Merete Barrett har optrådt flere år i træk ved nytårskoncerter, med kæmpe succes, stor publikumstilstrømning og mange anmelder-roser.Nytårskoncertens populære toner er komponeret af bl.a. Strauss, Dvorak, Stolz og Sigurd Barrett selv. De kendte numre stammer bl.a. fra Flagermusen, Wienerblut, La Wally, The Entertainer og Der Favorit .Og hvem vil ikke nyde et genhør med ”Typewriter”. ”Hymn to Freedom”og ”Kavalari –ouverturen”     

På dirigentpodiet foran det 65 mand store Aalborg Symfoniorkester står Henrik Vagn Christensen. 

Nytårsprisen
Ud over musikken vil arrangøren af Nytårskoncerten, Farsø lokale Kulturråd, også stå for uddelingen af den årlige Nytårspris. "Nytårsprisen" går til en person eller gruppe, som har gjort en særlig indsats på det kulturelle område i den gamle Farsø kommune. Nytårsprisen består af et diplom samt et gavekort til Galleri 14

Bag Farsø Kulturråd står Jens Erik Due-Hansen (formand), Lone Petersen, Karin Bacher, Arne Nøhr, Karen Pedersen og Lene Poulsen.

Kulturrådet står for en lang række arrangementer året igennem. Nytårskoncerten er dog Farsø-rådets største arrangement, som de, trods musikhus i Aars, har tænkt sig at fortsætte med at afholde i Farsø.


God idé at sikre sig billet i forsalg 

Har man endnu ikke sikret sig billet til Nytårskoncerten på lørdag, er billetsalget stadig i gang hos salgsstederne. I flere af de øvrige byer,, som denne Nytårskoncert enten har været i – eller kommer til, har man meldt udsolgt af billetter. – Det siger ikke så lidt om Nytårskoncertens kvalitet, fortæller Jens Erik Due Hansen.

Så vil man være sikker på adgang til denne musikalske oplevelse, bør man nok bevæge sig hen til nærmeste salgssted og sikre sig en billet. Har man derimod is i maven, vil eventuelt resterende billetter blive solgt af Farsø lokale kulturråd, ved indgangen og frem til koncertens start kl. 19.30.            

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: