Etablering af friplejehjem opgives

HVALPSUND: Bestyrelsen bag etableringen af et friplejehjem i Hvalpsund har ”kastet håndklædet i ringen”. Det har bestyrelsen netop meddelt Byrådet i Vesthimmerlands kommune.

Etableringen af friplejehjem i Hvalpsund kommer sig af, at Byrådet i Vesthimmerlands kommune tilbage i 2009 beslutter sig for at nedlægge plejefunktionen på Plejehjemmet Hesselvang i Hvalpsund.

Straks gik en arbejdsgruppe i gang med at etablere en bestyrelse for et kommende friplejehjem i de eksisterende bygninger, for at kunne bevare plejefunktionen for de ældre i byen. Bestyrelsens arbejde fik meget kraftig opbakning fra Louns halvøens befolkning og samtidig håndslag fra Byrådet om at bevare plejehjemfunktionen indtil friplejehjemmet stod klart.

Opgaven med projektbeskrivelse, vedtægter og certificeringsgodkendelse som friplejehjemsudbyder skulle vise sig at være en meget omfattende opgave for den nyetablerede bestyrelse, men den fik en god støtte fra Vesthimmerlands kommune, embedsmænd i ministeriet, finansielle rådgivere samt fra allerede etablerede friplejehjem. I slutningen af oktober 2009 blev der også arbejdet på et betinget skøde for overtagelse af plejehjemmet. En overtagelse der af naturlige grunde vil være afhængig af en passende pris for de eksisterede bygninger.

Mange møder har været holdt og mange kontakter har været etableret, for at en passende model for køb af bygningerne kunne findes. På sit seneste møde, i slutningen af sidste måned,  måtte arbejdsgruppen for friplejehjemmet imidlertid erkende, at den angivne overtagelsespris fra Vesthimmerlands kommune er så høj, at det ikke vil være økonomisk forsvarligt, at drive et friplejehjem på grundlag af en så stor økonomisk byrde.

I meddelelsen til Byrådet i Vesthimmerlands kommune skriver bestyrelsen for friplejehjemmet, at det er med stor skuffelse, at de må opgave at overtage plejehjemmet, da det er bestyrelsens faste overbevisning, at der er et stort behov for et plejehjem som Hesselvang.

Bestyrelsen opfordrer derfor nu Byrådet til at genoverveje sin beslutning om nedlæggelsen af plejefunktionen på Hesselvang, og om muligt finde nye veje for en videre drift og udvidelse af plejehjemmet.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: