Et helt specielt indtryk af Christiansborg: Politikerne sover med støvlerne på

Charlotte Christensen

Charlotte Christensen

Af Charlotte Christensen, erhvervspraktikant for MF’er Marie Bjerre (V), uge 40.

Jeg fik i denne uge lov til at følge Marie Bjerre og hendes medarbejdere som erhvervspraktikant. Jeg må sige, at det har været en vild uge.

Siden første dag har der ikke været et fast program hverken for politikerne, medarbejderne eller mig. Ingen ved, hvad den næste time bringer, og alle venter i spænding på, at vores statsminister, Mette Frederiksen, “trykker på knappen” og udskriver valg.

Alle venter på svar: Hvornår kan de samle tropperne og starte kampagnen?

Når jeg går op og ned ad gangene, kan jeg mærke den sitrende stemning. Se ansatte løbe rundt og lave de sidste opgaver, inden den officielle valgkamp begynder samtidig med, at pressen bringer breaking news ud til hele Danmark. Sådan har det været hele ugen både til folketingets åbning og i de normale “arbejdsdage”. Gæster og journalister har fyldt gangene med liv. Dette skete også onsdag, da Mette Frederiksen udskrev det længe ventede valg. Gangene blev fyldt med politikere, som skulle ud at føre valgkampagne på gaderne, og man kunne opleve jubel i de forskellige rum.

Selvom det ikke er helt normale tider på Christiansborg, har det stadig været en virkelig fed oplevelse. Det er et fantastisk smukt sted, hvis baggrund er bygget på flere historier.

Det var spændende at komme bag facaden på politikerne og se det politiske arbejde udefra. Christiansborg er nemlig en arbejdsplads ligesom hvilken anden. Den er bare en smule anderledes. 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: