Ertebølle har fået nye afmærkede løbe- og vandreruter

ERTEBØLLE: En blå rute på 3 km, en gul rute på 6 km og en rød rute på 10 km, er hvad campister, sommerhusbeboere og naturligvis lokalbefolkningen, fra denne sommer kan se frem til i det naturskønne Ertebølle.

Her ses campingparret fra Ertebølle Camping, Ingrid og Lars Brandt i den skønne natur i Ertebølle. Netop derfor har de taget initiativ til at anlægge tre afmærkede vandre- og løberuter i området, som alle kan benytte sig af.

– Vi kan i år tilbyde helt nye løbe- og gå ruter i lokalområdet i og ved Ertebølle, lyder det fra initiativtagerne fra Ertebølle Camping, Ingrid og Lars Brandt. 

Projektet er kommet i stand ved et positivt samarbejde med alle ejerforeninger af sommerhusene, som har stillet deres stier til rådighed samt private lodsejere. Vesthimmerlands kommune har også bidraget positivt.

Der er anlagt 3 forskellige ruter. En blå rute på 3 km som går langs grusvejen Gl. Møllevej og tilbage igen langs klinterne på stranden.

En lidt længere gul rute på 6 km, der går igennem de grønne områder ved sommerhusene og rundt i lyngen på ” heden” ved Ertebølle. Her skal man dog for tiden, passe på de solbadende hugorme.

Og til sidst en rød rute på hele 10 km. Denne starter med en tur op over Ertebølle Bjerg med den betagende udsigt. Herefter videre langs strandengene, hvor viben bor og gråsælerne kigger ind fra Limfjorden og helt ud langs stranden ved Vestergaard. Her går turen tilbage over Myrhøj og ind i Carls skov, og tilbage igennem de grønne områder ved sommerhusene og retur til campingpladsen.

– De forældede forestillinger om, at campister går rundt i ”Crocs” med gråt joggingtøj er stærkt forfejlet, siger Lars Brandt.  Den moderne campist er et aktivt og sundt menneske der nyder campinglivets fred og giver tid til at passe sig selv med motion og frisk luft, og hvile i naturen med familien som centrum.

Vi møder hver morgen i sæsonen friske campister med løbeskoene på med et friskt Hej…!, slutter Lars Brandt, der oplyser at ruteoversigterne kan ses på campingpladsen, hvorfra også alle ruter kan startes fra.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: