Endelig kunne der festes igen i Ullits – FOTOS

ULLITS: Efter to års ufrivillig cornapause, kunne Ullits borgerne, i sidste uge, igen samles for at afholde årets byfest. Byfesten var fordelt over 3 dage.

Onsdag aften blev festen indledt med Open Air Gudstjeneste, som dog blev afholdt indendørs i Sognegården. Med udsigt til en ellers kølig og regnvåd aften i lystanlægget Egelund, besluttede byfesten allerede dagen i forvejen at rykke gudstjeneste og kagekonkurrence til Sognegården. En fornuftig disposition som betød at 45 Ullits borgere indfandt sig og man kunne sidde både lunt og godt til sognepræst Troels Laursens tale. Der blev således også rift om de to indleverede kager til kagekonkurrencen. Kagebagerne Conni Bengtson og Gitte Buus deltes således om kagetitlerne bedste smag og kreativt udseende.

Torsdag aften var der motionsaften Heldigvis stoppede eftermiddagens mange skybrud til aften, og det var derfor meget glædeligt at 30 Ullits borgere i alle aldre begav sig ud på den 3. km. lange motionsrute med Foulum kirke som yderste punkt. De fleste tog turen i rask trav, mens enkelte benyttede sig af cykel. Vel tilbage i Ullits, nærmere bestemt på Skt. Hans Pladsen blev der hygget med en øl eller vand efter indsatsen.

Gadefodbolden blev igen et at byfestens populære programpunkter med deltagelse af 6 hold.

Herefter holdt byfesten pause to dage frem til lørdag. Her var man spændt på at genoptage gadefodboldturneringen, som havde været sat på pause i to år. 6 hold sammensat af lokale drenge og piger, kvinder og mænd havde meldt sig til. Holdene havde navne som Skolens Seje Drenge, Ullits Autoværksted, Girl Power, AC-Rental, Sidste Plads og Outliners. Der var afsat 3 timer til at finde frem til vinderholdet og der blev appellet til Fair Play. Og det blev i den grad efterlevet. Ingen hårde tacklinger eller skub, der blev snarere hevet lidt efter vejret, når de 7 minutter lange kampe var gennemført. Turneringen blev vundet af Outliners, de fik overleveret vandrepokalen.

For børnene er den legendariske vandgynge et hit. Og ingen havde imod at få en skyller på lune sommerdag, selvom vandet var isnende koldt.

Imens kampene blev spillet på boldpladsen bag Ullits Skole var der mulighed for at forlyste sig med lykkehjul, fiskedam, tombola, vandgynge og hoppeborge på pladsen ved Ullits Minihal. Desværre havde Ullits Spejderne ikke mulighed for at deltage i festlighederne i år, da de var på spejderlejr. Måske dette kan betyde, at byfesten lægges på et andet tidspunkt næste år, så alle i Ullits kan deltage. 

En ny aktivitet i år var denne boksebold.
Der var igen i år en god tilslutningen til byfesten i Ullits og der blev spillet penge på de kendte aktiviteter såsom lykkehjulet, fiskedammen, dart, nerf og naturligvis vandgyngen

         

Ullits Byfest sluttede lørdag aften af med grillstegt partygris og mange feststemte borgere i hallen som fik sig en svingom. 80 mødte frem til spisningen og flere fulgte efter til musik og dans senere på aftenen.       

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: