En spændende og lærerig dag i skoven

UHREHØJE: Skoven var forårsfrisk og grøn, og den kommunale skov i Uhrehøje Plantage dannede igen i år rammen om Skovens Dag. Som i de foregående år, mødte brugere af skoven op for at fortælle eller tilbyde en prøve på de aktiviteter, som skoven til daglig bruges til.

Skovens dag i Uhrehøje Plantage bød på mange oplevelser for hele familien. Her er det trækture på islænderhester fra Meldgaard Heste.

Søen i Uhrehøjeplantage byder på mange fisk, insekter og planter, som det er værd at kigge nærmere på iført waders og udstyret med fiskenet.

Hvad med at høre om fremtiden?. Skovens heks – alias Jeanette Meldgaard, lagde kort for interesserede børn og voksne.

Når sulten meldte sig, kunne man bage sig en pandekage over bål.

Men på denne dag – Skovens Dag, havde omgivelserne endnu mere at byde på. Med guidede ture rundt i skoven med skovfoged Adolf Bech Pedersen, der berettede om skovdrift, med Jacob Kortegaard, der kunne fortælle om naturpleje med dyr og endelig med fotograf Flemming Fragtrup, der tog interesserede med på fototur, var der ikke grænser for hvad man kunne få svar på med hensyn til hvad man kan finde i skoven.

Solen skinnede det meste af dagen, og stemningen på samlingspladsen var hyggelig, hvilket fik mange af de besøgende til at blive hele dagen. Blev vinden for kold, kunne man bage en pandekage og få varmen ved bålet, inden man var klar til skattejagt, rideture eller måske en snak med troldepus eller heksen.

For første gang kunne man også tage på tur på den hemmelige ø, hvor hængekøjer var klar til leg eller måske en middagslur. Hængekøjer var hængt op i krattet, som for de mindste lignede urskov. Vejen ud til øen var noget spændende, og kunne få blodet til at suse rundt i kroppen. For enten kunne man vælge at vandre på en vippende bro, eller vade på gyngende søbund i waders. Skulle man falde i vandet, var biolog og nabo Anne Becher klar inde på land til at fortælle om de mange dyr, som kunne hældes ud af støvler og waders.

– Vi er meget glade for de mange besøgende på Skovens Dag i Uhrehøje. Men Skovens Dag er også en dag, hvor de mange brugergrupper, gæsterne og medarbejderne i skoven får talt sammen. Det er på sådan en dag, rundt om bålet eller på en af de guidede rideture ud i skoven, man får nye gode ideer diskuteret. Eller måske får startet nye projekter op på tværs af de mange brugergrupper i skoven. Et af disse projekter bliver til næste år, hvor Skovens Dag i Vesthimmerland kan fejre 5 års jubilæum, slutter naturvejleder Karin Winther.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: