test

En sangglad morgen i Dagli’ Brugsen

Af: Candy Fröse

HVALPSUND: I dag var der Spil Dansk-dag over hele landet – heriblandt i Hvalpsund.

Der var fyldt af syngende børn og voksne, da Syng Dansk Dagen blev markeret med morgensang i Dagli’ Brugsen i Hvalpsund.

Også Samuel Frederiksen havde placeret sin klaverbænk imellem hylderne for at kunne akkompagnere til.

Over 800 steder, spredt over landet, var der tilmeldt et musikalsk arrangement med det helt specielle formål, at spille og synge musik med dansk komponister og forfattere. Arrangementerne var meget forskellige, og et af de helt specielle foregik i Dagli’ Brugsen i Hvalpsund.

Her havde personale og bestyrelse igen slået dørene op for en tilbagevendende musikalsk morgenopkvikker. Traditionen startede i 2003 og har siden, med et enkelt års undtagelse, trukket alle mand af huse til sang og morgenkaffe blandt den lokale dagligvarebutiks hylder.

Antallet af morgengæster har været stigende siden de første strofer blev sunget i 2003, så med Dagli’ Brugsens udvidelsesplaner bliver der sikkert også plads til flere sangglade kunder til næste år.

Den musikalske ledelse var traditionen tro trygt lagt i hænderne på Samuel Frederiksen, der fra sin klaverbænk imellem skurepulver og frosne ærter ledte forsamlingen gennem den danske sangskat godt understøttet af sin backinggruppe af elever fra Louns Alstrup skole.

Morgengæsternes alder spreder sig lige fra de yngste dagplejebørn til byens ældste pensionister.

Efter at de mange kunder og gæster have sunget og nynnet sig gennem den danske sangskat, serverede Dagli’ Brugsen kaffe, kakao og rundstykker til de morgenduelige. En dejlig opvågning på en kold og våd oktoberdag.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: