En god nyhed om udligning i Vesthimmerland

Af. Svend Jørgensen (C) og Signe Nøhr (C ), Medlemmer af Økonomiudvalget i Vesthimmerlands Kommune

Nyheden om en ny udligningsreform landede i sidste uge. Den var længe ventet, men viste sig at være værd at vente på. Set med vesthimmerlandske briller er aftalen god og fornuftig. Det glæder vi os over, selvom det ikke var muligt for vores parti at komme til forhandlingsbordet.  

I Vesthimmerlands Kommune har vi desværre gennem mange år oplevet at skulle finde besparelser og derfor forringe velfærden og servicen til vores borgere. Med et lavt beskatningsgrundlag i Vesthimmerland har vores muligheder for bedre velfærd været begrænsede, selvom vi i dag har landets 2. højeste skatteprocent.  

Nu ser fremtiden mere lys ud, når Vesthimmerland om fire år får 90 mio. kr. mere gennem den nye udligningsreform.  

Vi har i mange år set et faldende befolkningstal i kommunen, og vi har i lang tid forsøgt at knække koden til at vende den udvikling. Udligningsreformen kan være et skridt i den rigtige retning, fordi vi forhåbentlig kan gøre det endnu bedre at bo i Vesthimmerland.  

Det har længe været et udtalt ønske for os konservative, at Vesthimmerlands Kommune ikke skulle være højdespringer i skatteprocent, særligt ikke i lyset af vore nabokommuners lavere skatteprocenter. Med den nye aftale får vi mulighed for at sænke skatten fra 27 % til 26,3 % med fuld finansiering fra staten. Det er godt for borgerne og for kommunen. Vi glæder os over, at borgmesteren og Venstre nu også endelig er klar til at sætte skatten ned, så flertallet i byrådet er på plads. En skattenedsættelse er også bedre velfærd.

I denne corona tid, hvor fremtiden er usikker på mange områder, er den nye udligningsreform et håb for, at vi i fremtiden kan styrke velfærden i Vesthimmerland.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: