En blæsende Fjordens Dag i Ertebølle

ERTEBØLLE: Ganske vist viste Limfjorden tænder i dag lørdag, hvor det var Fjordens Dag, men alligevel begav børn og voksne sig til Sønderstrand i Ertebølle for at tage et kig på fjordbunden ud for Ertebølle.

Med sig havde de naturformidler Marie-Louise fra Stenaldercenter Ertebølle.
Hun havde medbragt waders, fiskenet og vandkikkerter så alle kunne komme ud i vandet.  

Marie-Louise fra Stenaldercentret fortæller familien om de særlige historiske sten som findes på stranden ved Ertebølle

Det var der flere der benyttede sig af. Ved længere ophold i vandet blev man iført waders.

Fjorddyr og sten
Ud over dyr fra fjordbunden, så blev der også fundet sten på stranden. Marie-Louise kunne naturligvis svare på de spørgsmål der kom, hvad enten det var fra voksne eller børn.

Man kunne ved hjælp af disse plancher på stranden selv finde ud af hvilke fjorddyr man have fået i nettet. 

De fjorddyr som der blev indfanget med fiskenettet kunne bestemmes ud fra en planche, der var lagt ud på stranden.

Familie fra Norge tog kig på Limfjorden
En familie kom helt fra Bergen i Norge. Det var Familien Sørensen, der ganske rigtigt har danske rødder, og som var på ferie hjemme i Danmark. De havde valgt at holde ferie i Vesthimmerland i uge 28 og basen var Ertebølle Strand Camping, hvor de havde deres autocamper holdende.

Familien er meget historisk interesserede og havde naturligvis besøgt Stenaldercentret og Myrhøj Stenanlæg, men også Vitskøl og Aggersborg var besøgt i ugens løb.

Efter familien havde deltaget i Fjordens Dag gik ferieturen videre, nemlig til Rømø, hvor den næste uges ferie skulle holdes.

Men inden, iførte familien sig waders og begav sig ud i Limfjorden, hvor de to piger Caroline på 8 år og Ronja på 4 år førte an.

Efter lidt tid var der fangst. En krabbe viste Ronja stolt frem.   

Indrømmet Limfjorden havde ikke specielt meget at bidrage med på denne blæsende dag, i stedet kunne Marie-Louise fortælle om stenene på stranden, moleret og den flere millioner gamle historie om Ertebølles opståen.    

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: