Elregning: Fra kr. 32.000 til kr. 132.000

FARSØ: Centerleder for Dronning Ingrid Hallerne, Hans Kaldal, måtte lige holde fast i bordkanten, da han slutningen af sidste uge modtog august måneds elregning.

For et år siden, altså august 2021, lød elregningen på kr. 32.000. Nu et år senere er den mere end firdoblet til svimlende kr. 132.000.

-Det er chokerende. Jeg er rystet, siger Hans Kaldahl, selvom der ganske vist kan godtgøres for elafgift og moms.    

Han har dog siden juni måned oplevet en stigende elregning, men slet ikke som nu.

-Vi har haft ferielukket i juli måned, hvor forbruget af samme grund ikke har været så stort, men nu mærker vi hverdagen.

Hele mandag har vi gået alt der forbruger el igennem, og vi har allerede skruet og slukket ned for en del. Vi har skruet ned for ventilationen og temperaturen i hallerne, hvilket kan lade sig gøre på denne tid af året. Vi har desuden gjort tiltag for at spare på lyset.  Vi har justeret vores sensorer til at slukke efter kortere tid. I opvisningshallen har vi slukket 1/3 del af lyset og andre steder har vi fjernet unødige lysstofrør, som kan undværes og ikke går ud over aktiviteterne i hallerne.

I cafeens køkken har vi slukket frituregryde, slush-ice maskine og samlet kølere og frysere på færre enheder. Desuden skæres der lidt ned på åbningstiden, remser Hans Kaldal op. 

Det eneste der kan trøste er, at svømmebassinet heldigvis opvarmes med fjernvarme, som er forholdsvis billig i Farsø, siger Hans Kaldal.

På tirsdag mødes hallens bestyrelse for at se om der kan findes yderligere steder, hvor der kan spares på elforbruget, men omvendt skal aktiviteterne også gå videre i hallerne.         Under Dronning Ingrid Hallerne hører også Vester Hornum Hallen og overnatningsfaciliteter, hvor der også skal kigges på elforbruget.  

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: