Elever skal teste sig selv inden de møder i skole

FARSØ: Når eleverne på Farsø Skole, ifølge planen, igen skal møde i skole den 5. januar, skal de dagen forinden have testet sig selv for corona.

Til dette får de udleveret et selvtest-kit fra skolen, oplyser skoleleder John Andersen.

Han og resten af personalet har haft en travl tid op til jul.

Hjemsendt siden 15. december
Den 9. december meldte Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil ud, at alle elever i grundskoler skulle hjemsendes fra den 15. december til fjernundervisning i de sidste dage inden juleferien, grundet stigende smitte – og for at forhindre smitteudbrud på skoler op til jul.   

Først der forvirring om det var en forlænget juleferie eller fjernundervisning der var tale om. Det var det sidste, og der var derfor kun få dage for lærerne til at tilrette fjernundervisningen frem til den 21. december, hvor eleverne kunne gå på juleferie.

-Men både vi og børnene har prøvet det flere gange før, så det gør vi igen, lyder det fra John Andersen, inden eleverne på Farsø Skole går over på fjernunderundervisning med undtagelse af specialklasserne og modtageklasserne, der møder ind på skolen som normalt. Der er også foranstaltet nødundervisning for de elever der ikke har mulighed for at være hjemme.

Udleverer selvtest-kit
Men John Andersen har også en anden opgave at løse, nemlig alle de selvtest-kit der skal udleveres til eleverne.

Igennem lang tid har eleverne været vant til at podehold har indfundet sig på skolen for at teste eleverne en gang om ugen. På den måde har det været poderne og skolens administration, der har styret proceduren, hvis man har fundet positive svar.

Nu skal eleverne – i hvert fald en gang, klare testen selv med hjælp fra deres forældre. Det er for at sikre, at de møder coronafri i skole efter juleferien.

De mange selvtest-kit var ikke ankommet til Farsø Skole inden børnene blev sendt hjem den 14. december, derfor er der via AULA meldt ud hvornår de kan udleveres. Der vil være personale på skolen fra den 3. januar.

-Jeg håber, at børnene kan møde ind på skolen den 5. januar til det de forlod. Hovedsagen er at de må møde ind. Hvis der kommer yderligere restriktioner på skolen, så må vi tage det med også. Det har vi prøvet før, lyder det fra John Andersen.      

Også elever på efterskoler har haft fjernundervisning til sidste dage op til juleferien. Det er planen, at de kan vende tilbage til skolen fra lørdag den 8. januar 2022.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: