Elever rejste tilbage til stenalderen – FOTOS

VESTER HORNUM: I denne uge har 0. til 6. klasse på Vester Hornum Skole arbejdet med stenalderen.

Eleverne var inddelt i grupper på tværs af klassetrin. Grupperne fik navne, som relaterede til stenalderen: Jægerfolket, Agerfolket, Skovfolket og Fjordfolket. De skulle både på tur til Stenaldercentret i Ertebølle og arbejde i værksteder hjemme på skolen.

Eleverne fik nyttig viden om Stenalderen på Stenaldercentret i Ertebølle, som de besøgte i emneugen. 

I Ertebølle fik eleverne indsigt i Ertebøllekulturen og køkkenmøddingens betydning for historien. I museets oplevelsescenter prøvede eleverne bl.a. at sejle i stammebåde, lave perler af kirsebærsten, sno bast-ambånd, male korn til mel m.m.

Der blev lavet stenaldermad hjemme i køkkenet på skolen. Ganske vist ikke på stenaldervis, men en mammutgryderet blev det til.  

Hjemme på skolen blev der lavet stenaldercollager, smykker og dragter til alle med udsmykning og flettede bælter I skolekøkkenet fik eleverne bl.a. bagt stenalderbrød og lavet mammutgryderet.

Alle ugens dage startede med fælles morgensang, hvor eleverne nogle af dagene stod for rytmiske indslag med sten og pinde.

-Emneugen har været planlagt i to år, så vi glæder os ekstra meget over, at den endelig kunne blive, fortæller lærer på Vester Hornum Skole Randi Kristensen. 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: