Elever lavede eget minisamfund

ULLITS: I sidste uge var Ullits skole omdannet til et minisamfund. Det var skolens elever fra 4. til 7 klassetrin og deres lærere, der forsøgte at indleve sig i den virkelige verden med serviceydelser og betaling. – Med andre ord, alt det der får et samfund til at fungere.

Muillits Avis

Mullits Bank

Mullits Tømrer

Minisamfundet bestod af en avis, en bank, et tømrerværksted, et cykelværksted, et kasino, en butik for damer, en cafe og i løbet af ugen tillige en selvstændig revisor og et selvstændigt skilteværksted.

 

Soleen Al-Amir, der til daglig går i 7. klasse på Ullits skole, men i denne uge er souchef på Mullits Avis viser rundt i minisamfundet, der er indrettet i klasselokaler, faglokaler og opholdsarealer.        

 

Alle steder arbejdes der ihærdigt med nye ideer, som kan give penge i kassen. Og arbejdsfordelingen er helt klar. Lærere agerer ganske vist direktører, men det er fra de kreative ansatte at forretningerne bliver til.      

 

Forud for temaugen var der en del forberedende arbejde. Dels var elever og lærere blevet enige om hvilke butikker samfundet skulle bestå af. Herefter blev hver elev bedt om at skrive en ansøgning, til den virksomhed, som de godt kunne tænke sig at arbejde hos i temaugen. Op til temaugen blev der gjort det sidste forberedende arbejde, således at minisamfundet kunne åbne præcist mandag morgen.   

 

Intet samfund uden penge. Derfor blev der dagligt udbetalt løn til medarbejderne i virksomhederne i Mullits mark, minisamfundets egen møntfod. Pengene blev naturligvis forventet spenderet hos virksomhederne i Minisamfundet. 

 

Som i den virkelige verden, blev eleverne også udsat for særlige udfordringer og regulativer, som dagligt blev udmeldt af Mullits Byråd. Det kunne være bevillinger, straffe, mangel på penge, særligt krævende opgaver, en lederrolle eller lignende. 

 

Minisamfundet sluttede i fredags af med fælles underholdning.   

 

Som det stod skrevet i Mullits Avis om minisamfundet, udtalt af Andreas fra Tømrerværkstedet: – Det er meget sjovt. Jeg håber på at der kommer noget som dette igen.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: