Eftertænksom tur i sne, regn og blæst

VESTER HORNUM: Vejret viste sig fra sin værste side, da 43 konfirmander fra Blære og Vester Hornum skoler, 5 forældre og 3 præster drog på pilgrimsvandring sidste onsdag.

Turen begyndte i Vindblæs Kirke, hvor pilgrimspræst Anette Foged Schultz fortalte om livet som en vandring, der begynder med fødsel og dåb og slutter på et for os ukendt tidspunkt med død og begravelse.

Fra Vindblæs vandrede flokken i en lang række udstyret med vandrestave, først til Vilsted Kirke, så til Ranum Kirke og siden til Vitskøl Kloster. Hvert sted blev der sagt og sunget noget, der kunne lede tankerne på rette vej, når man bagefter skulle vandre 10 minutter i stilhed. F.eks. fik man den opgave at tænke over hvad det var vigtigt at nå i ens liv. Ellers var man fælles og havde god lejlighed til at få vendt både stort og småt.

– På trods af stiv modvind, sne, regn og kulde var det en spændende og givende tur, fortæller sognepræst Else Juul. Det var dejligt at se, at konfirmanderne helt spontant tilbød hjælp til dem, der fandt turen særligt hård. De bar hinandens tasker, og delte frugt og vand med hinanden. Jeg tror, at det at vi klarede alle strabadserne sammen gjorde, at vi kom hinanden lidt nærmere, hvilket også betød at vi kom omkring nogle meget vigtige ting undervejs.

– Det var sjovt at dem fra Blære var med, selv om vi ikke var sammen med dem. Det var også sjovt at se de andre kirker og deres udsmykning”, bemærker en af konfirmanderne, Emilie Grynderup Laursen fra Vester Hornum. Alt i alt var det en god tur, selv om den kunne have været mere behagelig!

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: