Dronning Ingrid Løbet gik gennem Kongeporten – FOTOS

FARSØ: Selvom Farsø ikke var udpeget til Royal Run, så var det tæt på med Dronning Ingrid Løbet, som blev afholdt i dag søndag i forbindelse med kulturugen.

Der var da også givet lejlighedstilladelse fra Hoffet til at give løbsarrangementet navnet ”Dronning Ingrid Løbet”.  Løbet som havde fem distancer, var en del af arrangementet ”Kultur og Kongelige”, der fandt sted både udenfor og indenfor i Dronning Ingrid Hallerne.   

For det praktiske med de fem distancer stod Farsø Tri- og Trim samt Vester Hornum Løberne, mens Vesthimmerlands Biblioteker også havde en finger med i spillet, for så vidt angår bygning af Kongeporten.

Rigtig mange kunne genkende miniatureudgaven af Kongeporten, som ellers kun ses ved indkørslen til Den Kongelige Jagtejendom i Trend. Et hold tømrerelever på HEG i Aars havde bygget porten, som blev brugt som start og mål for de fem løb lige uden for Dronning Ingrid Hallerne.

Man skulle holde sig for ørerne når løbene blev skudt i gang

Ud over Kongeport var der også kanonsalut hver gang et nyt løb blev sat i gang. Alle løbere blev bedt om at holde sig for ørerne inden de begav sig ud på deres løb. For salutterne stod Himmerlands Saluteringslaug.

Himmerlands Saluteringslaug

Løbene blev i øvrigt dagen igennem kommenteret og spillet op af Peter Christensen, som man også kender som fast speaker til triatlonstævnet Flugten til Hvalpsund                

234 tilmeldte sig Dronning Ingrid Løbets distancer, mange på selve dagen, men da deltagerne selv skulle aktivere tidtagningen, er der kun sluttider for de 130 af løberne, særligt for dem som havde tilmeldt sig på forhånd på længere distancer. Den officielle resultatliste viser sluttider for 23 maratonløbere, 57 halvmaratonløbere, 14 løbere på 10,6 km distancen, 23 løbere på 5,3 km og 14 på 1 km.

Der var betydeligt flere deltagere på 1 km, som fulgte kilometerstien på Farsø Stadion. Blandt de tilmeldte var borgmester Per Bach Laursen. Han havde lovet beboer på Plejecenter Højgården, Aksel Nielsen en tur i Plejecentrets nye Rickshaw til Dronning Ingrid Løbet. Det blev en stor oplevelse for både borgmester og Aksel, som fulgtes med mange familier rundt på ruten.

Deltagere i 1 km. distancen på kilometerstien før start, heriblandt borgmester Per Bach Laursen og beboer fra Plejecenter Højgården Aksel Nielsen på Rickshaw.
Asger og Phillip fra Aars løb 1 km distancen hurtigst.

Ligesom alle andre i mål modtog såvel Aksel som borgmester den særlige medalje for Dronning Ingrid Løbet.  

Alle deltagere modtog i mål en Dronning Ingrid Løb medalje, inkl. borgmester Per Bach Laursen for at have gennemført 1 km.

/cf

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: