Ditte overtager rattet i Vesthimmerlands Begravelse

FARSØ/AALESTRUP: Fredag den 1. maj bliver en både en vemodig og en glædelig dag for bedemand Jens Møller. Efter 11 år som indehaver af Vesthimmerlands Begravelse overdrager han forretningen til yngre kræfter.

Nærmere bestemt til hans kollega, bedemand Ditte Immersen Dalgaard, der driver Farsø Begravelsesforretning.

Men han slipper ikke arbejdet, som han har været så glad for gennem alle årene. Jens Møller bliver nemlig ansat hos sin efterfølger, hvor han fortsat kan betjene kunderne i området.

-Selv om det er vemodigt at sælge, så glæder jeg mig til at komme ind i noget nyt og få mere sparring med kolleger. Det er også en fordel at være flere for at opretholde en fornuftig forretningsmodel, siger Jens Møller.

Står i spidsen for to bedemandsforretninger
Vesthimmerlands Begravelse og Farsø Begravelsesforretning er begge enkeltmandsvirksomheder, og med overtagelsen får Ditte Immersen Dalgaard flere strenge at spille på.

41-årige Ditte Immersen Dalgaard, gik i lære som bedemand hos Farsø Begravelsesforretning i 2016. Som et aftalt generationsskifte overtog hun efter endt uddannelse Bedemandsforretningen i Farsø i 2018. Dermed er det bedemandsforretning nr. 2 hun nu kommer til at stå i spidsen for.

Hun har dog ingen planer om at slå de to forretninger sammen under eet. De bibeholder begge deres navne, telefonnumre, adresser, og ansigterne bliver som nævnt også de samme.

Fra 1. juni bliver Trine Rybjerg også ansat i firmaet, så der bliver større fleksibilitet til gavn for både kunder og personale i en forretning, der aldrig holder lukket.

Glæder sig til nyt samarbejde
Ditte Immersen Dalgaard glæder sig også til det nye samarbejde.

-Målet med overtagelsen er sådan set ikke at blive større, men mulighederne ved at have kolleger i dagligdagen er attraktive, og gør min forretning mindre sårbar. Jeg havde i forvejen et godt samarbejde med Jens Møller, hvis forretning på mange måder ligner min egen. Derfor var det også en let beslutning, da han spurgte, om jeg var interesseret i at overtage hans forretning, siger Ditte Immersen Dalgaard.

Vesthimmerlands Begravelse blev etableret af Jens Fisker i 1994. I 2009 blev Jens Møller en del af forretningen, som han overtog helt i 2012.

Det har været gode og lærerige år, og jeg ville også gerne have fortsat flere år endnu. Men man skal stoppe mens legen er god, siger Jens Møller, der med status af medarbejder får mere tid til både børnebørn og campingvogn.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: