Direktørskifte i XL Byg – Farsø Tømmerhandel  

FARSØ: Den 1. juli 2022 fik XL-BYG Farsø Tømmerhandel og Byggecenter A/S ny trælastdirektør.

Det er 34-årige Thomas Lapirtis som har afløst Niels Frost, der efter 20 år som trælastdirektør nu vil begynde at nyde sit otium.      

Thomas Lapirtis er rekrutteret internt i Vorupgruppen, der ejer XL-BYG Farsø Tømmerhandel og Byggecenter A/S.

Thomas har senest fungeret som trælastsælger i afdelingen i Møldrup, som også er Farsø og Møldrup afdelingernes fysiske fælles trælastlager.

Efter sammenlagt 4 år som trælastsælger i Møldrup blev han omkring årsskiftet præsenteret for muligheden som fremtidig direktør i Farsø. I februar i år blev Thomas hentet til Farsø med henblik på at blive sat ind i opgaverne som direktør og få føling med afdelingen. Det er sket med hjælp fra afgående direktør Niels Frost og ejerne af Vorupgruppen, Jacob og Kasper Søholm. Vorupgruppen har hovedsæde i Randers og består af 10 selvstændige tømmerhandlere med afdelingen i Farsø som den nordligste.     

Thomas Lapirtis er lokal og bosiddende i Aars med kone og 2 børn. Lapirtis navnet er i øvrigt vel kendt i Farsø, hvor en del familiemedlemmer er bosiddende – og er og har været erhvervsdrivende. Thomas glæder sig derfor også over at være kommet tilbage til sit lokalområde, hvor han i forvejen kender mange af kunderne – både private og håndværkere.

Thomas har 17 års erfaring indenfor byggemarked og trælasthandel. De 13 år har han været hos jem & fix, med start i Aars, hvor han fik sin uddannelse og sluttede til sidst som butikschef for flere jem & fix butikker. Herefter kom han til XL-BYG Møldrup Tømmerhandel. I første omgang i 2 år, inden han tog en afstikker til Trend Køkkener i Gedsted som projektleder, og herefter vendte tilbage til XL-BYG Møldrup Tømmerhandel.

Som trælastdirektør får Thomas Lapirtis det overordnede ansvar for afdelingen i Farsø. Det gælder også byggemarkedet, der selvfølgelig fortsat har Rasmus Dige som byggemarkedsleder. I alt har Farsø afdelingen 26 ansatte.

Siden februar har Thomas indgået i vagtplanen i trælasten, og har således allerede på nuværende tidspunkt stiftet bekendtskab med kunderne.

Man vil også fortsat – indtil i hvert fald udgangen af i år, kunne møde og blive ekspederet af Niels Frost i trælasten. Her vil han 20 timer om ugen træde til som seniorrådgiver. 

Den 1. september har Niels Frost 20 års jubilæum. I alt har han 52 års erfaring i branchen. I 2002 kom han til Ebbesøs Tømmerhandel, som i 2007 blev solgt til Arnold D. Siden 2012 har tømmerhandlen i Farsø været ejet af Vorupgruppen.

Torsdag den 18. august afholder Vorupgruppen farvel og goddag reception for Niels Frost og Thomas Lapirtis, hvor kunder, leverandører og kollegaer er inviteret.     

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: