test

Digital bogorm motiverer til at læse mere

VESTHIMMERLAND: Her i 2018 skal skoleeleverne i Vesthimmerlands Kommune læse mere.

Derfor har kommunen valgt at give samtlige skoler adgang til læseapp’en BookBites, der har et indbygget belønningssystem, som løbende motiverer eleverne til at læse en bid mere.  

-Vi vil gerne give vore elever mulighed for at læse både analoge og digitale bøger. Og vi håber, at e-bøgerne vil være motiverende for nogle af de elever, der normalt ikke er så vilde med at læse bøger, fortæller skolekonsulent i Vesthimmerlands Kommune Gitte Petersen om valget af BookBites.  

Siden offentliggørelsen af den seneste PIRLS-undersøgelse i december, hvor de danske elever var faldet markant på den internationale rangliste, har læsning fyldt meget i de danske medier. Et emne, der ikke bliver diskuteret ofte nok, er børnenes læselyst ifølge Lasse Nyrup, som er direktør i BookBites.   

-Vi ved, at læselyst og læsekompetence hænger tæt sammen. Derfor er det helt essentielt at dyrke børnenes motivation og glæde ved at læse. BookBites gør det tydeligt for eleverne, hvor mange minutter de har læst, og hvor meget de har forbedret sig, siger Lasse Nyrup om læseappen.  

I BookBites møder børnene en digital bogorm, som hjælper dem med at finde en passende bog til deres niveau og interesse ud fra mere end 20.000 e-bøger. Når de læser, opsamles der data om deres progression, der hjælper lærerne til løbende at følge med i børnenes individuelle læseforløb. 

-Læreren får en mulighed for at følge elevernes læseudvikling tæt, og samtidig får eleverne forhåbentlig øget læselysten, siger Gitte Petersen. 

FAKTA:
*I den seneste PIRLS-undersøgelse blev de danske skoleelever overhalet af 11 andre lande på den internationale rangliste.
*14 skoler i Vesthimmerlands Kommune kan tilbyde deres elever adgang til BookBites i det næste halvandet år.
*BookBites er både en læseapp og et digitalt skolebibliotek og er udviklet med støtte fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: