Detectronic A/S har fået ny ejer

FARSØ: Tidligere direktør i Scanvaegt/Marel Food Systems, Brian Poulsen, Herning, har sammen med en mindretals investor, købt aktiemajoriteten på 60% i Farsø virksomheden Detectronic A/S

Stifter af Detectronic A/S, Søren Øgaard (t.h.)har netop solgt aktiemajoriteten på 60% af sin virksomhed til Brian Poulsen, der som et led i et generationsskifte vil føre Farsø virksomheden videre.

Ejerskiftet, som blev underskrevet i tirsdags, sker som et led i et generationsskifte af den tidligere ejer gennem mange år, Søren Øgaard og hans hustru Karen Margrethe Øgaard.

Detectronic A/S, som er en stolt Farsø virksomhed, har siden slutningen af 80’erne udviklet og produceret vejeudstyr, metaldetektorer og avancerede X-ray systemer til fødevareindustrien i hele verden.

Virksomheden har sine styrker på innovative løsninger, og især den nyudviklede X-ray røntgenmaskine som bruges til at afsløre uønskede objekter i fødevarer – eksempelvis ben, fragmenter, metal, glas m.m., har allerede vundet international anerkendelse og er solgt i flere lande.

Med generationsskiftet vil der blive sat fokus på yderlig markeds- og produktudvikling.

– Detectronic A/S har efter min mening en potentiale til at udvikle sig til en vigtig international spiller indenfor sit felt. Der er ingen tvivl om, at den viden og det netværk jeg har fra branchen, gør, at jeg føler mig godt rustet til opgaven, siger Brian Poulsen der bliver ny adm. direktør/CEO for Detectronic A/S.

Detectronic A/S er en spændende virksomhed, som har et uudnyttet potentiale som vi vil søge at udvikle, dels gennem markedsudvikling og dels gennem potentielle strategiske alliancer, siger Brian Poulsen videre.

Den nye ejer Brian Poulsen har en lang og international karriere bag sig fra USA, Italien og Tyskland hvor han har fungeret som datterselskabsdirektør i Scanvaegt/Marel Food System gruppen og senest som salgsdirektør hos konkurrenten Baader Nord Maschinenbau i Tyskland. Brian Poulsen er 47 år gammel, bor i Herning, er uddannet akademiøkonom og har taget en IMP fra INSEAD i Frankrig.

Brian Poulsen har gennem flere år haft sin egen konsulentvirksomhed indenfor markedsudvikling, som han har opbygget gennem mere end to årtier. En erfaring han kalder The Know-how and the Know Who, som altså nu Detectronic A/S vil kunne drage nytte af med Søren Øgaards hjælp.    

– Detectronic vil komme til at vækste og produktionskapaciteten øges. Det vil ikke være noget problem her i Farsø, hvor produktionskapaciteten uden videre kan fordobles. Det kan betyde flere nye arbejdspladser, fortæller Brian Poulsen.

Kontakten mellem Brian Poulsen og Søren Øgaard er sket gennem en tidligere kollega, og det første møde imellem de to fandt sted for mindre end 2 måneder siden.

– Da jeg besøgte Detectronic første gang kunne jeg straks se mulighederne, fortæller Brian Poulsen. Han har gennem længere tid kigget på virksomheder indenfor maskinindustrien, som kunne være interessante at investere i. Med Detectronic var han ikke i tvivl, og forhandlingerne med Søren Øgaard kunne fortsætte, og er altså nu på plads.

Selvom Brian Poulsen indgår som adm. direktør og vil foretage mindre en mindre tuning, som han betegner det, vil han i den næste tid snarere være at finde i salgsmarken, mens Søren Øgaard vil stå for produktionen hjemme i Farsø.

Med andre ord vil Detectronic blive tilført en systematisk salgsindsats og et netværk som Søren Øgaard længe har ønsket. Som han selv siger: Vores salgsindsats har hidtil været som at skyde med spredehagl, der ganske vist har kastet nogle gode ordrer af sig.       

– Jeg er meget glad for at den tidligere ejer Søren Øgaard vil fortsætte i virksomheden i en periode for at sikre en fornuftig overgang, men også så vi kan udnytte de mere end 25 års erfaring som Søren har på det her felt, slutter Brian Poulsen.

Søren Øgaard får desuden en plads i virksomhedens nye bestyrelse.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: