test

Detectronic A/S etablerer sig i Tyskland

FARSØ: Detectronic A/S i Farsø, som igennem 25 år har produceret vejeudstyr og maskiner til detektering af fremmedlegemer i fødevareproduktionen, mærker ikke krisen og går nu aggressivt i gang mod syd.

Vækst og internationalt udsyn karakteriserer den hastigt voksende virksomhed, som sælger sine nicheprodukter over hele verden.

Detectronic A/S har siden begyndelsen af 2011, hvor virksomheden gennemgik et ejerskifte, satset på at etablere sig inden for det højteknologiske segment -røntgendetektering. Denne fokuserede indsats medfører nu, at virksomheden etablerer sig med egen repræsentation på det tyske marked, hvor interessen for røntgenløsninger er stor.

Adm. direktør Brian Poulsen glæder sig over den internationale interesse for virksomhedens produkter, og de lovende udsigter for især røntgen.

– Der vil altid være et marked for kontrolvægte og metaldetektorer i fødevareproduktionen. Det interessante for os er, at vi med vores avancerede røntgendetektering, nu også er rykket ind som aktør i et langt mere teknologisk krævende segment, med kun få men meget professionelle udbydere.

Det er et marked, som rummer et betydeligt potentiale, eftersom kravene til fødevaresikkerhed stiger i disse år. Røntgen er nok den løsning, der bedst imødekommer de skærpede krav, da man med denne kilde kan finde andet end blot metal – f.eks. ben splinter, glas og sten, siger Brian Poulsen og pointerer, at de stigende sikkerhedskrav både er en følge af skærpede lovkrav og mere krævende forbrugere, som reagerer prompte på dårlig medieomtale af diverse sager inden for fødevareindustrien.

Tyskland ligger tæt på det danske hovedsæde og er samtidig Europas største marked for fødevareproduktion. Detectronics produkter er allerede kendte i markedet, og med direktørens egen baggrund og intensive kendskab til markedet, så det er næppe nogen tilfældighed, at valget er faldet på Tyskland, som den første udenlandske base.

Brian Poulsen ser frem til den øgede indsats på det tyske marked, og er samtidig i gang med planlægning af yderligere intensivering af aktiviteter på andre markeder.

– Det er en spændende udvikling, som vi håber, vil skabe flere danske arbejdspladser til højtkvalificerede medarbejdere inden for både software, udvikling, produktion, salg og administration. Fremtiden bliver både lærerig og krævende, for vi skal kunne matche vore udenlandske topprofessionelle konkurrenter, som alle spiller i superligaen – men vi tager gerne udfordringen op og forbereder os til kampen – vores medarbejdere er klar og de er blandt de bedste, siger Brian Poulsen.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: